Reszelt Meggyes Pite Recept azt hiszem ő nem igényel terjengősebb bemutatást!
HOZZÁVALÓK 2DB 40×28 CM-ES MEGGYES PITE ALAPJÁHOZ:
Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- ½ kg félfogós liszt
- ½ kg BL-55 liszt
- 250 g olvasztott vaj
- 300 ml tej
- 1 cs por élesztő
- ½ cs sütőpor
- 6 ek cukor
elkészítés
- A lisztet, a cukrot, a sütőport és a por élesztőt elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd késbetétes robotgép segítségével elkeverjük és egy gombóccá gyúrjuk.
- A kész tészta gombócunkat (nem teljesen egyenlő arányban) ketté osztjuk. A kisebb gombócot a hűtőbe tesszük pihenni.
- A kicsivel nagyobb gombócot pedig kinyújtjuk és a sütőformánkba simítjuk. A sütőformánkat így félretesszük amíg elkészítjük a tölteléket.
Meggyes töltelék hozzávalók:
- 1 kg magozott meggy
- 3 ek keményítő
- 250g cukor (+/- ízlés szerint 🙂 )
- 1 kk fahéj
- vanília
elkészítés
- A magozott meggyet egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat magas hőfokon elkezdjük összefőzni.
- Ha a gyümölcsök már összeestek és teljesen szétfőttek hozzáadjuk a vaníliát.
- Amint a meggyek már szétestek, elkeverjük benne csomómentesen a keményítőt, majd szorgosan kevergetve magas lángon besűrítjük. Igazán gyorsan besűrűsödik, ez nem tart sokáig.
- A kész meggyes tölteléket beleöntjük a pite tésztába.
- A kisebb tésztagombócot kivesszük a hűtőből és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a meggyes réteg tetején egyenletesen eloszlatjuk.
- Alufóliával lefedve mehet a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen 35 percre, majd fedő nélkül még kb 25 perc alatt készre sütjük.
- Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük a kész meggyes pitét
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.