Kókuszos Fánkok

Pihe-puha sütőben sült kókuszos fánk receptem lépésről-lépésre.

kókuszos fánkok

 (ebből a receptből kb 18-22 db lesz, 3 nagy tepsi)

Kókuszos Fánk tészta  hozzávalók:

  • 850g liszt
  • 50g kókuszreszélek
  • 70g puha vaj
  • 2 tojás
  • 50g cukor
  • 350ml langyos tej
  • 1 cs élesztő
  • 2ek langyos víz

elkészítés

ELKÉSZÍTÉS
  1. A cukrot elkeverjük a vízzel és belemorzsoljuk az élesztőt. Teljesen elkeverjük és 15 percre félretesszük, amíg felfut.
  2. A liszt felébe belekeverjük az élesztős keveréket, hozzáadujuk a tojást, a tejet és a vajat is. Jól elkeverjük és összegyúrjuk.
  3. Apránként hozzáadunk a maradék lisztből annyit, hogy egy nagyon lágy, picit ragacsosabb masszát kapjunk.
  4. Majd még egy kis extra liszttel pár perc alatt fényesre dagasztjuk.
  5. A tésztánkat 1 órán át kelesztjük.
  6. A fánktésztánkból lisztes kézzel 127g-os golyókat gyúrunk. Kicsit kilapítjuk és kiszaggatjuk a közepüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ha nincs fánksütőformánk, de szeretnénk lyukat a közepükre, akkor pl rizzsel töltött szilikonos sütőpapírgolyókat helyezünk a fánkok közepébe. sütőben sült fánk recept
  7. 175°C-on 15 perc alatt készre sütjük a fánkokat, majd kicsit kihűtjük.

Díszítés:

  • 8-10 ek porcukor
  • citromlé
  • kb 50 g kókuszreszelék (+/-)

elkészítés

  1. A porcukorból pár csepp citromlével sűrű, fényes cukormázat készítünk.
  2. Belemártogatjuk a fánkokat először a mázba, majd a kókuszreszelékbe.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]