Pihe-puha sütőben sült kókuszos fánk receptem lépésről-lépésre.
(ebből a receptből kb 18-22 db lesz, 3 nagy tepsi)
Kókuszos Fánk tészta hozzávalók:
- 850g liszt
- 50g kókuszreszélek
- 70g puha vaj
- 2 tojás
- 50g cukor
- 350ml langyos tej
- 1 cs élesztő
- 2ek langyos víz
elkészítés
ELKÉSZÍTÉS
- A cukrot elkeverjük a vízzel és belemorzsoljuk az élesztőt. Teljesen elkeverjük és 15 percre félretesszük, amíg felfut.
- A liszt felébe belekeverjük az élesztős keveréket, hozzáadujuk a tojást, a tejet és a vajat is. Jól elkeverjük és összegyúrjuk.
- Apránként hozzáadunk a maradék lisztből annyit, hogy egy nagyon lágy, picit ragacsosabb masszát kapjunk.
- Majd még egy kis extra liszttel pár perc alatt fényesre dagasztjuk.
- A tésztánkat 1 órán át kelesztjük.
- A fánktésztánkból lisztes kézzel 127g-os golyókat gyúrunk. Kicsit kilapítjuk és kiszaggatjuk a közepüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ha nincs fánksütőformánk, de szeretnénk lyukat a közepükre, akkor pl rizzsel töltött szilikonos sütőpapírgolyókat helyezünk a fánkok közepébe.
- 175°C-on 15 perc alatt készre sütjük a fánkokat, majd kicsit kihűtjük.
Díszítés:
- 8-10 ek porcukor
- citromlé
- kb 50 g kókuszreszelék (+/-)
elkészítés
- A porcukorból pár csepp citromlével sűrű, fényes cukormázat készítünk.
- Belemártogatjuk a fánkokat először a mázba, majd a kókuszreszelékbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.