Valami kis retróra vágytam 😀 Fincsi kakaós csigát valaki?
Kakaós töltelék hozzávalók:
- 14 dkg vaj
- 6 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ek porcukor
- 1 késhegynyi fahéj
Kakaós töltelék elkészítés:
- A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a többi hozzávalót.
Kakaós Csiga hozzávalók:
- 38 dkg liszt
- 1 cs élesztő
- 1 ek cukor
- 1 késhegynyi só
- 23g napraforgóolaj
- 90 ml tej
- 90 ml víz
Kakaós csiga elkészítés:
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A tejet elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd az összes többi hozzávalót és összegyúrjuk.
- Pár perc alatt fényesre dagasztjuk és egy órát kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk.
- Megkenjük a kakaós töltelékkel és szép egyenletesen feltekerjük.
- A feltekert tésztát, egy nagyon éles késsel kb 2cm vastagságú szeletekre vágjuk.
- A kakaós csigákat (kb. 1 cm helyet kihagyva) egymás mellé fektetjük, egy formaelválasztó spray-vel biztosított tepsibe. Letakarjuk a tepsit és egy órát kelni hagyjuk.
- A csigákat 180°C-on kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Cukormáz a tetejére:
Javaslom, hogy még ha nem vagytok hatalmas cukormáz fanok, akkor se hagyjátok le a tetejéről. Ugyanis ez a citromos, kicsit savanykás máz hihetetlenül jól megy a kelt tésztához. (Egyáltalán nem tömény, hanem frissebb és könnyebb hatású lesz tőle a kakaós csiga.)
- kb 6 ek porcukor
- 1/2 citrom leve
elkészítés:
- A porcukorba belekeverjük a citrom levét. (Sűrű folyós állaga kell legyen.)
- A mázat a megsült kakaós csigák tetejére csorgatjuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu