Itt is a házi túrós pite receptem, akár mazsolával vagy éppen anélkül készíted mindenhogy szuper lesz! 🙂
Hozzávalók a Túrós Pite töltelékéhez:
- 500 g túró
- 3 tojás fehérje
- 1 citrom héja és 1/2 citrom leve
- 1 marék mazsola rumba áztatva
- kis vanília
- 150 g porcukor
- 5 ek búzadara
- 80 g tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
A töltelék elkészítése
- A tejből és a pudingporból, sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük.
- A fehérjéket egy nagyobb tálban felverjük a cukorral.
- Ha kihűlt a puding hozzá keverjük a túrót, tejfölt, búzadarát, az aromákat, majd a legvégén a mazsolát és a fehérjehabot.
Hozzávalók a Tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 250 g hideg, apróra kockázott vaj
- 3 tojás sárgája
- 1 cs sütőpor
- pár ek víz
- 80 g porcukor
A házis túrós pite elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Robotgép segítségével a tojás kivételével elkezdjük összekeverni a hozzávalókat.
- Ha már dara szerű hozzá adjuk a sárgájákat és összegyúrjuk.
- A tésztát 15 percet a hűtőben pihentetjük.
- A gombócot ketté vágjuk és mind két felét kinyújtjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik lapot, és villával megszurkáljuk.
- Rákenjük a túrós krémet, majd arra fektetjük a másik tésztát és azt is megszurkáljuk.
- A túrós piténket 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu
Szia
Mekkora tepsihez való ez az adag?
Szia 🙂 nagyobb tepsikhez való (36*24)