Házi Túrós Pite

Házi Túrós Pite

Hozzávalok 1 közepes tepsihez:

 

Túrós töltelék:

  • 500 g túró
  • 3 tojás fehérje
  • 1 citrom héja és 1/2 citrom leve
  • 1 marék mazsola rumba áztatva
  • kis vanília
  • 150 g porcukor
  • 5 ek búzadara
  • 80 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  1. A tejből és a pudingporból, sűrű pudingot főzünk.
  2. A fehérjéket felverjük a cukorral.
  3. Ha kihűlt a puding hozzá keverjük a túrót, tejfölt, búzadarát, az aromákat, majd a legvégén a mazsolát és a fehérjehabot.

 

Tészta:

  • 1/2 kg liszt
  • 250 g hideg, apróra kockázott vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • pár ek víz
  • 80 g porcukor
  1. Robotgép segítségével a tojás kivételével elkezdjük összekeverni a hozzávalókat.
  2. Ha már dara szerű hozzá adjuk a sárgájákat és összegyúrjuk.
  3. 15 percre a hűtőben pihentetjük.
  4. Ketté vágjuk és mind két lapot kinyújtjuk.
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik lapot, villával megszurkáljuk.
  6. Rákenjük a túrós krémet, majd arra fektetjük a másik tésztát és azt is megszurkáljuk.
  7. 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok!

Míra :*

ui.: A képeket a kész sütitekről a mira@sutimamohr.hu email címemre várom! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet