Hozzávalok 1 közepes tepsihez:
Túrós töltelék:
- 500 g túró
- 3 tojás fehérje
- 1 citrom héja és 1/2 citrom leve
- 1 marék mazsola rumba áztatva
- kis vanília
- 150 g porcukor
- 5 ek búzadara
- 80 g tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- A tejből és a pudingporból, sűrű pudingot főzünk.
- A fehérjéket felverjük a cukorral.
- Ha kihűlt a puding hozzá keverjük a túrót, tejfölt, búzadarát, az aromákat, majd a legvégén a mazsolát és a fehérjehabot.
Tészta:
- 1/2 kg liszt
- 250 g hideg, apróra kockázott vaj
- 3 tojás sárgája
- 1 cs sütőpor
- pár ek víz
- 80 g porcukor
- Robotgép segítségével a tojás kivételével elkezdjük összekeverni a hozzávalókat.
- Ha már dara szerű hozzá adjuk a sárgájákat és összegyúrjuk.
- 15 percre a hűtőben pihentetjük.
- Ketté vágjuk és mind két lapot kinyújtjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik lapot, villával megszurkáljuk.
- Rákenjük a túrós krémet, majd arra fektetjük a másik tésztát és azt is megszurkáljuk.
- 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok!
Míra :*
ui.: A képeket a kész sütitekről a mira@sutimamohr.hu email címemre várom! 🙂