Házi Túrós Pite

Hozzávalok 1 közepes tepsihez:

 

Túrós töltelék:

  • 500 g túró
  • 3 tojás fehérje
  • 1 citrom héja és 1/2 citrom leve
  • 1 marék mazsola rumba áztatva
  • kis vanília
  • 150 g porcukor
  • 5 ek búzadara
  • 80 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  1. A tejből és a pudingporból, sűrű pudingot főzünk.
  2. A fehérjéket felverjük a cukorral.
  3. Ha kihűlt a puding hozzá keverjük a túrót, tejfölt, búzadarát, az aromákat, majd a legvégén a mazsolát és a fehérjehabot.

 

Tészta:

  • 1/2 kg liszt
  • 250 g hideg, apróra kockázott vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • pár ek víz
  • 80 g porcukor
  1. Robotgép segítségével a tojás kivételével elkezdjük összekeverni a hozzávalókat.
  2. Ha már dara szerű hozzá adjuk a sárgájákat és összegyúrjuk.
  3. 15 percre a hűtőben pihentetjük.
  4. Ketté vágjuk és mind két lapot kinyújtjuk.
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük az egyik lapot, villával megszurkáljuk.
  6. Rákenjük a túrós krémet, majd arra fektetjük a másik tésztát és azt is megszurkáljuk.
  7. 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok!

Míra :*

ui.: A képeket a kész sütitekről a mira@sutimamohr.hu email címemre várom! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük