Nutellás Sajttorta

Ez a torta egy 26 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Alap:

  • 260 g keksz (darálva)
  • 120g vaj (olvasztva)

HV:

  • 500g mascarpone
  • 1 (3 ml) espresso
  • 60g keményítő
  • 80g cukor (lehet több is)
  • 1/2 citrom leve
  • 2 tojás
  • ízlés szerint nutella

 

  1. Az alaphoz a kekszet és a vajat összekeverjük és 26 cm-es sütőformába nyomkodjuk.
  2. 170°C-on 5-10 perc alatt kicsit összesütjük.

 

  1. A krémhez először a mascarponét önmagában kikeverjük.
  2. A nutella és a tojás kivételével az összes többi hozzávalót hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  3. Ha jól elkevertük egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
  4. Ráöntjük a kekszes alapra.
  5. A nutellából (meg is olvaszthatjuk, ha nagyon szilárd állaga van) pár evőkanállal a krémre kanalazunk, majd egy kés segítségével mámohrosra egyengetjük.
  6. 170°C-on 20-25 perc alatt megsütjük.

*Ha nem zár jól a tortaformánk, akkor szorosan tekerjük alulról körbe alufóliával és csak úgy rakjuk be a sütőbe.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]