Ez a torta egy 26 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Alap:
- 260 g keksz (darálva)
- 120g vaj (olvasztva)
HV:
- 500g mascarpone
- 1 (3 ml) espresso
- 60g keményítő
- 80g cukor (lehet több is)
- 1/2 citrom leve
- 2 tojás
- ízlés szerint nutella
- Az alaphoz a kekszet és a vajat összekeverjük és 26 cm-es sütőformába nyomkodjuk.
- 170°C-on 5-10 perc alatt kicsit összesütjük.
- A krémhez először a mascarponét önmagában kikeverjük.
- A nutella és a tojás kivételével az összes többi hozzávalót hozzákeverjük a mascarponéhoz.
- Ha jól elkevertük egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
- Ráöntjük a kekszes alapra.
- A nutellából (meg is olvaszthatjuk, ha nagyon szilárd állaga van) pár evőkanállal a krémre kanalazunk, majd egy kés segítségével mámohrosra egyengetjük.
- 170°C-on 20-25 perc alatt megsütjük.
*Ha nem zár jól a tortaformánk, akkor szorosan tekerjük alulról körbe alufóliával és csak úgy rakjuk be a sütőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂