Nagyon finom gyümölcsös szülinapi torta recept egy nagyon egyszerű ruby csokis ganache krémmel töltve lépésről-lépésre. Ami biztosan tetszeni fog az Ünnepeltnek! 🙂
Hozzávalók a torta alapjához:
Ez a Gyümölcsös Szülinapi Torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10-12 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.
- 6 db tojás (M-es)
- 8 dkg növényi olaj
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt (BL55)
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 kk vanília paszta
- 150 ml tej
- 200 g kandírozott gyümölcs
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy közepes tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
- A tojások sárgáját egy nagyobb tálban, a maradék cukorral és a lime levével felhabosítjuk.
- Hozzá keverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a vajat, a vaníliát, és a sütőport a tojások sárgájához.
- Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások fehérjét, majd a kandírozott gyümölcsöt.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt 2 db 18 cm-es sütőformába öntjük és 180°C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A kész piskótákat szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd két-két lappá vágjuk.
Hozzávalók Ruby Ganache Krémhez:
- 500 ml cukrozott növényi habtejszín
- 325 g ruby csoki
- pár csepp pink ételfesték
elkészítés
- A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra és csomómentesen elkeverjük.
- Hozzákeverjük az ételfestéket, majd a ganache krémünket a hűtőbe tesszük és pár óra alatt teljesen kihűtjük.
- Ha teljesen kihűlt a tejszínt felverjük, a krémet habzsákba töltjük és díszíthetjük is vele a tortánkat. (Mikor felverjük rakhatunk bele habfixálót ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges. )
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu