Krumplis Pogácsa Recept ? Itt a szuper finom krumplis pogácsa recept, ami kívül ropogós, belül pedig lágy és puha. A krumpli és a kis zsír teszi olyan isteni finommá ezt a pogácsát.
Én általában disznó-, vagy kacsazsírt használok hozzá. Javaslom te is szerezz be ehhez a recepthez mindenképpen, úgy az igazi! ?
Hozzávalók a Krumplis Pogácsa tésztájához:
- 559 g megtisztított burgonya
- 112 g zsír
- 150 g olaj
- 3 db (M-es) tojás
- 3 ek só
- 500 g liszt
- + 250 g liszt
Hozzávalók a kenéshez és szóráshoz:
- 1 db tojás
- 2-3 ek durva szemű tengeri só
elkészítés
- A megtisztított, nyers krumplikat négybe vágjuk és picit sós vízben teljesen puhára főzzük.
- Ha megfőttek a krumplik robotgéppel összetőrjük egyneműre, majd picit kihűtjük.
- Hozzáadjuk a sót, a zsírt, az olajat és a lisztet. Robotgép segítségével lágy, ragacsos tésztává gyúrjuk, majd ¾ órára a hűtőbe tesszük és kicsit hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt a +250 g lisztel lisztezett felületre borítjuk a tésztát.
- Beledolgozzuk a tésztába lisztet, majd kb. fél centi vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a krumplis pogikat.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a pogácsákat, megkenjük a tetejüket tojással és megszórjuk durva szemű tengeri sóval.
- A krumplis pogácsákat 175°C-on alul-felül sütésen aranybarnára sütjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.