Legfinomabb Oreo Torta recept

Mára egy imádnivaló Oreo Torta ?

Lágy és habos krém, rengeteg oreo keksszel, igazán szaftos csokis piskóták között rétegezve. Enyhén szólva nagyon finom… ? ?

Oreo Torta recept

Hozzávalók az Oreo Torta alapjához:

Ez az oreo torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 100 g étcsoki (min 85%-os)
  • 200 g vaj
  • 230 g cukor
  • 250 g liszt
  • 3 db tojás (M-es)
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 100 ml tej
  • 1 kk vanília paszta

oreos süti recept

elkészítés

  1. Az étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük.
  2. A tojásokat, a cukorral, a csipet sóval és a vaníliával robotgéppel elkeverjük (nem kell felhabosítani).
  3. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk.
  4. A kihűlt vajas csokit belecsorgatjuk a tojásos masszába, hozzáadunk 2 evőkanállal a szára hozzávalókból és robotgéppel csomómentesre keverjük.
  5. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a többi száraz hozzávalónkat és a tejet is. Elkeverjük csomómentesre. Fontos, hogy gyors és határozott mozdulatokkal dolgozzunk és soha ne keverjük túl a piskótánkat!
  6. A kész masszánkat ketté osztjuk és 2 db 18 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
  7. A kész piskótáinkat kihűtjük, majd két-két egyenlő lappá vágjuk.

Ha imádod a nagyon csokis dolgokat, próbáld ki a sütés nélküli Oreo trüffel gyolyókat is!


Hozzávalók az Oreo krémhez:

  • 300 ml kókusztej
  • 5-6 ek cukor
  • 1 kk vanília paszta
  • 2 ½ ek keményítő
  • 500 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 235 g oreo double cream (+ pár darab díszítéshez)

oreo torta

elkészítés

  1. A kókusztejet elkeverjük a cukorral, a vaníliával és a keményítővel, majd egy lábasba öntjük és elkezdjük felforralni.
  2. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, akkor jó ha teljesen sűrű, krémes állaga van.
  3. A kész krém alapunkat a hűtőben 2-3 óra alatt teljesen kihűtjük.
  4. Az oreo kekszeket apró darabkákra törjük.
  5. A hideg krém alapunkhoz hozzáöntjük a növényi habtejszínt. Robotgéppel lágy és habos krémmé keverjük, majd beleforgatjuk az oreo darabkákat.
  6. A kihűlt, felszeletelt tortalapjainkat rétegezzük a kész oreo krémmel.
  7. A tortánkat kívülről is teljesen befedjük a krémünkkel, majd tetszés szerint pár darab oreo keksszel díszíthetjük a tortánkat.
  8. Fogyasztás előtt még 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

oreo torta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük