Mára egy imádnivaló Oreo Torta recept
Lágy és habos krém, rengeteg oreo keksszel, igazán szaftos csokis piskóták között rétegezve. Enyhén szólva nagyon finom…
Hozzávalók az Oreo Torta alapjához:
Ez az oreo torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható.
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 100 g étcsoki (min 85%-os)
- 200 g vaj
- 230 g cukor
- 250 g liszt
- 3 db tojás (M-es)
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 ml tej
- 1 kk vanília paszta
elkészítés
- Az étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük.
- A tojásokat, a cukorral, a csipet sóval és a vaníliával robotgéppel elkeverjük (nem kell felhabosítani).
- A száraz hozzávalókat összeszitáljuk.
- A kihűlt vajas csokit belecsorgatjuk a tojásos masszába, hozzáadunk 2 evőkanállal a szára hozzávalókból és robotgéppel csomómentesre keverjük.
- Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a többi száraz hozzávalónkat és a tejet is. Elkeverjük csomómentesre. Fontos, hogy gyors és határozott mozdulatokkal dolgozzunk és soha ne keverjük túl a piskótánkat!
- A kész masszánkat ketté osztjuk és 2 db 18 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
- A kész piskótáinkat kihűtjük, majd két-két egyenlő lappá vágjuk.
Ha imádod a nagyon csokis dolgokat, próbáld ki a sütés nélküli Oreo trüffel gyolyókat is!
Hozzávalók az Oreo krémhez:
- 300 ml kókusztej
- 5-6 ek cukor
- 1 kk vanília paszta
- 2 ½ ek keményítő
- 500 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 235 g oreo double cream (+ pár darab díszítéshez)
Oreo Torta recept elkészítése
- A kókusztejet elkeverjük a cukorral, a vaníliával és a keményítővel, majd egy lábasba öntjük és elkezdjük felforralni.
- Folyamatosan kevergetve besűrítjük, akkor jó ha teljesen sűrű, krémes állaga van.
- A kész krém alapunkat a hűtőben 2-3 óra alatt teljesen kihűtjük.
- Az oreo kekszeket apró darabkákra törjük.
- A hideg krém alapunkhoz hozzáöntjük a növényi habtejszínt. Robotgéppel lágy és habos krémmé keverjük, majd beleforgatjuk az oreo darabkákat.
- A kihűlt, felszeletelt tortalapjainkat rétegezzük a kész oreo krémmel.
- A tortánkat kívülről is teljesen befedjük a krémünkkel, majd tetszés szerint pár darab oreo keksszel díszíthetjük a tortánkat.
- Fogyasztás előtt még 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.