Oreo Torta recept

Mára egy imádnivaló Oreo Torta recept

Lágy és habos krém, rengeteg oreo keksszel, igazán szaftos csokis piskóták között rétegezve. Enyhén szólva nagyon finom…

Oreo Torta recept

Hozzávalók az Oreo Torta alapjához:

Ez az oreo torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 100 g étcsoki (min 85%-os)
  • 200 g vaj
  • 230 g cukor
  • 250 g liszt
  • 3 db tojás (M-es)
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 100 ml tej
  • 1 kk vanília paszta

oreos süti recept

elkészítés

  1. Az étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük.
  2. A tojásokat, a cukorral, a csipet sóval és a vaníliával robotgéppel elkeverjük (nem kell felhabosítani).
  3. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk.
  4. A kihűlt vajas csokit belecsorgatjuk a tojásos masszába, hozzáadunk 2 evőkanállal a szára hozzávalókból és robotgéppel csomómentesre keverjük.
  5. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a többi száraz hozzávalónkat és a tejet is. Elkeverjük csomómentesre. Fontos, hogy gyors és határozott mozdulatokkal dolgozzunk és soha ne keverjük túl a piskótánkat!
  6. A kész masszánkat ketté osztjuk és 2 db 18 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
  7. A kész piskótáinkat kihűtjük, majd két-két egyenlő lappá vágjuk.

Ha imádod a nagyon csokis dolgokat, próbáld ki a sütés nélküli Oreo trüffel gyolyókat is!


Hozzávalók az Oreo krémhez:

  • 300 ml kókusztej
  • 5-6 ek cukor
  • 1 kk vanília paszta
  • 2 ½ ek keményítő
  • 500 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 235 g oreo double cream (+ pár darab díszítéshez)

oreo torta

Oreo Torta recept elkészítése

  1. A kókusztejet elkeverjük a cukorral, a vaníliával és a keményítővel, majd egy lábasba öntjük és elkezdjük felforralni.
  2. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, akkor jó ha teljesen sűrű, krémes állaga van.
  3. A kész krém alapunkat a hűtőben 2-3 óra alatt teljesen kihűtjük.
  4. Az oreo kekszeket apró darabkákra törjük.
  5. A hideg krém alapunkhoz hozzáöntjük a növényi habtejszínt. Robotgéppel lágy és habos krémmé keverjük, majd beleforgatjuk az oreo darabkákat.
  6. A kihűlt, felszeletelt tortalapjainkat rétegezzük a kész oreo krémmel.
  7. A tortánkat kívülről is teljesen befedjük a krémünkkel, majd tetszés szerint pár darab oreo keksszel díszíthetjük a tortánkat.
  8. Fogyasztás előtt még 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

oreo torta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]