OkosđŸ€“ Mini FĂĄnkok

Nagyon finom Ă©s nagyon egyszerƱ ⁠Mini FĂĄnkok⁠.  ⁠Gondolkodtam, hogy mi legyen a nevĂŒk
 Mert egyĂ©bkĂ©nt rumos-ricottĂĄs-gyömbĂ©resek, de miközben sĂŒtöttem Ƒket, insta storyba kiraktam egy videĂłt rĂłluk -Az okos kis fĂĄnkocskĂĄk maguktĂłl is megfordulnak.- AztĂĄn vĂ©gĂŒlis miĂ©rt ne legyenek okos fĂĄnkok? Ha ma mĂĄr minden is smart, akkor az Ă©n fĂĄnkjaim is lehetnek azok!

És tĂ©nyleg okosak! SĂŒtĂ©s közben nem kel forgatni Ƒket, magukat körbe sĂŒtik.

Okos FĂĄnkok

HozzĂĄvalĂłk kb 45-50 db okos mini fĂĄnkhoz:

  • 240 g liszt
  • 250 g ricotta
  • 4 cm gyömbĂ©r lereszelve
  • 180 g cukor
  • csipet sĂł
  • 2 œ tk rum
  • vanĂ­lia paszta
  • 2 tojĂĄs (M-es)
  • 1 csomag sĂŒtƑpor

+ olaj a sĂŒtĂ©shez

+ 5 ek cukor a forgatĂĄshoz

elkészítés
  1. Egy magasfalĂș edĂ©nybe vagy serpenyƑbe olajat öntĂŒnk. Annyit, hogy 2 centimĂ©ternyit adjon ki a serpenyƑnkbƑl. Az olajat elkezdjĂŒk melegĂ­teni.
  2. A ricottĂĄt, a tojĂĄsokat, a cukrot, a gyömbĂ©rt, a vanĂ­liĂĄt Ă©s a rumot egy nagy tĂĄlba öntjĂŒk Ă©s habverƑvel csomĂłmentesen elkeverjĂŒk.
  3. HozzĂĄadjuk a csipet sĂłt, beleszitĂĄljuk a lisztet Ă©s a sĂŒtƑport, majd csomĂłmentesen elkeverjĂŒk. LĂĄgy, krĂ©mes Ă©s ragacsos masszĂĄt kell kapnunk.
  4. A masszĂĄt habzsĂĄkba töltjĂŒk. A habzsĂĄk vĂ©gĂ©t lenyisszantjuk akkorĂĄra kb. mint a hĂŒvelykujjunk.
  5. Ha az olaj mĂĄr 170°C-os elkezdhetjĂŒk kisĂŒtni a mini fĂĄnkokat. Ehhez elƑször fogunk egy megtisztĂ­tott konyhai ollĂłt. Az olaj fölött elkezdjĂŒkl a habzsĂĄkbĂłl kinyomni a masszĂĄt, kb 2 œ centimĂ©ternĂ©l elvĂĄgjuk a masszĂĄt az ollĂłval. Szinte egybƑl, amint a massza becsobban az olajba kis golyĂłvĂĄ vĂĄlik. PĂĄr perc alatt a fĂĄnkocskĂĄk aranybarnĂĄra sĂŒtik magukat. Semmi mĂĄst nem kell tenned csak figyelni Ƒket, ahogy megfordulnak. Egyszer fognak az egyik oldalukrĂłl a mĂĄsikra ĂĄtfordulni majd, ha a mĂĄsik oldaluk is megsĂŒlt kikapd Ƒket az olajbĂłl Ă©s egy papĂ­rtƑrlƑvel bĂ©lelt edĂ©nybe rakosgatjuk Ƒket.

Amire mĂ©g figyelj sĂŒtĂ©snĂ©l: ElĂ©g olajat önts az edĂ©nybe, hogy legyen helyĂŒk a fĂĄnkoknak maguktĂłl megfordulni. Az olajat igyekezz vĂ©gig 170°C-on tartani. Ha tĂșl alacsony az olaj hƑfoka, megszĂ­vjĂĄk magukat Ă©s nehezebben fordulnak vagy egyĂĄltalĂĄn nem fordulnak meg, ha tĂșl meleg az olaj, akkor pedig könnyen tĂșlsĂŒlhetnek.

Mini FĂĄnkok

  1. Egy tĂĄlba öntĂŒnk 5 ek cukrot Ă©s beleforgatjuk a mĂ©g meleg fĂĄnkokat. Éééés kĂ©sz is!

 

Nagyon jó étvågyat kívånok hozzå!

Puszi, sĂŒti & bye-bye

MĂ­ra

Az elkĂ©szĂŒlt finomsĂĄgokrĂłl a kĂ©peket kĂŒldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email cĂ­mre, vagy instagramon Ă©s facebookon.

 

RicottĂĄs fĂĄnkok

Ricotta

Az olasz konyha egyik nĂ©lkĂŒlözhetetlen alapanyaga. A Szarvasi Ricotta kĂŒlönleges tulajdonsĂĄga, hogy igazĂĄn krĂ©mes ĂĄllagĂș. SavĂłfehĂ©rjĂ©ben gazdag, mely a szervezet szĂĄmĂĄra nagyon jĂłtĂ©kony hatĂĄssal bĂ­r. Emellett kivĂĄlĂł termĂ©szetes kalciumforrĂĄs is.

Katt ide a termékért.

Leave a Comment

Az email cĂ­met nem tesszĂŒk közzĂ©. A kötelezƑ mezƑket * karakterrel jelöltĂŒk