Okos🤓 Mini Fánkok

Okos🤓 Mini Fánkok

Nagyon finom és nagyon egyszerű ⁠Mini Fánkok⁠.  ⁠Gondolkodtam, hogy mi legyen a nevük… Mert egyébként rumos-ricottás-gyömbéresek, de miközben sütöttem őket, insta storyba kiraktam egy videót róluk -Az okos kis fánkocskák maguktól is megfordulnak.- Aztán végülis miért ne legyenek okos fánkok? Ha ma már minden is smart, akkor az én fánkjaim is lehetnek azok!

És tényleg okosak! Sütés közben nem kel forgatni őket, magukat körbe sütik.

Okos Fánkok

Hozzávalók kb 45-50 db okos mini fánkhoz:

  • 240 g liszt
  • 250 g ricotta
  • 4 cm gyömbér lereszelve
  • 180 g cukor
  • csipet só
  • 2 ½ tk rum
  • vanília paszta
  • 2 tojás (M-es)
  • 1 csomag sütőpor

+ olaj a sütéshez

+ 5 ek cukor a forgatáshoz

elkészítés
  1. Egy magasfalú edénybe vagy serpenyőbe olajat öntünk. Annyit, hogy 2 centiméternyit adjon ki a serpenyőnkből. Az olajat elkezdjük melegíteni.
  2. A ricottát, a tojásokat, a cukrot, a gyömbért, a vaníliát és a rumot egy nagy tálba öntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a csipet sót, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd csomómentesen elkeverjük. Lágy, krémes és ragacsos masszát kell kapnunk.
  4. A masszát habzsákba töltjük. A habzsák végét lenyisszantjuk akkorára kb. mint a hüvelykujjunk.
  5. Ha az olaj már 170°C-os elkezdhetjük kisütni a mini fánkokat. Ehhez először fogunk egy megtisztított konyhai ollót. Az olaj fölött elkezdjükl a habzsákból kinyomni a masszát, kb 2 ½ centiméternél elvágjuk a masszát az ollóval. Szinte egyből, amint a massza becsobban az olajba kis golyóvá válik. Pár perc alatt a fánkocskák aranybarnára sütik magukat. Semmi mást nem kell tenned csak figyelni őket, ahogy megfordulnak. Egyszer fognak az egyik oldalukról a másikra átfordulni majd, ha a másik oldaluk is megsült kikapd őket az olajból és egy papírtőrlővel bélelt edénybe rakosgatjuk őket.

Amire még figyelj sütésnél: Elég olajat önts az edénybe, hogy legyen helyük a fánkoknak maguktól megfordulni. Az olajat igyekezz végig 170°C-on tartani. Ha túl alacsony az olaj hőfoka, megszívják magukat és nehezebben fordulnak vagy egyáltalán nem fordulnak meg, ha túl meleg az olaj, akkor pedig könnyen túlsülhetnek.

Mini Fánkok

  1. Egy tálba öntünk 5 ek cukrot és beleforgatjuk a még meleg fánkokat. Éééés kész is!

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Ricottás fánkok

Ricotta

Az olasz konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. A Szarvasi Ricotta különleges tulajdonsága, hogy igazán krémes állagú. Savófehérjében gazdag, mely a szervezet számára nagyon jótékony hatással bír. Emellett kiváló természetes kalciumforrás is.

Katt ide a termékért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet