Nagyon finom Ă©s nagyon egyszerƱ â Mini FĂĄnkokâ .  â Gondolkodtam, hogy mi legyen a nevĂŒk⊠Mert egyĂ©bkĂ©nt rumos-ricottĂĄs-gyömbĂ©resek, de miközben sĂŒtöttem Ćket, insta storyba kiraktam egy videĂłt rĂłluk -Az okos kis fĂĄnkocskĂĄk maguktĂłl is megfordulnak.- AztĂĄn vĂ©gĂŒlis miĂ©rt ne legyenek okos fĂĄnkok? Ha ma mĂĄr minden is smart, akkor az Ă©n fĂĄnkjaim is lehetnek azok!
Ăs tĂ©nyleg okosak! SĂŒtĂ©s közben nem kel forgatni Ćket, magukat körbe sĂŒtik.
HozzĂĄvalĂłk kb 45-50 db okos mini fĂĄnkhoz:
- 240 g liszt
- 250 g ricotta
- 4 cm gyömbér lereszelve
- 180 g cukor
- csipet sĂł
- 2 œ tk rum
- vanĂlia paszta
- 2 tojĂĄs (M-es)
- 1 csomag sĂŒtĆpor
+ olaj a sĂŒtĂ©shez
+ 5 ek cukor a forgatĂĄshoz
elkĂ©szĂtĂ©s
- Egy magasfalĂș edĂ©nybe vagy serpenyĆbe olajat öntĂŒnk. Annyit, hogy 2 centimĂ©ternyit adjon ki a serpenyĆnkbĆl. Az olajat elkezdjĂŒk melegĂteni.
- A ricottĂĄt, a tojĂĄsokat, a cukrot, a gyömbĂ©rt, a vanĂliĂĄt Ă©s a rumot egy nagy tĂĄlba öntjĂŒk Ă©s habverĆvel csomĂłmentesen elkeverjĂŒk.
- HozzĂĄadjuk a csipet sĂłt, beleszitĂĄljuk a lisztet Ă©s a sĂŒtĆport, majd csomĂłmentesen elkeverjĂŒk. LĂĄgy, krĂ©mes Ă©s ragacsos masszĂĄt kell kapnunk.
- A masszĂĄt habzsĂĄkba töltjĂŒk. A habzsĂĄk vĂ©gĂ©t lenyisszantjuk akkorĂĄra kb. mint a hĂŒvelykujjunk.
- Ha az olaj mĂĄr 170°C-os elkezdhetjĂŒk kisĂŒtni a mini fĂĄnkokat. Ehhez elĆször fogunk egy megtisztĂtott konyhai ollĂłt. Az olaj fölött elkezdjĂŒkl a habzsĂĄkbĂłl kinyomni a masszĂĄt, kb 2 œ centimĂ©ternĂ©l elvĂĄgjuk a masszĂĄt az ollĂłval. Szinte egybĆl, amint a massza becsobban az olajba kis golyĂłvĂĄ vĂĄlik. PĂĄr perc alatt a fĂĄnkocskĂĄk aranybarnĂĄra sĂŒtik magukat. Semmi mĂĄst nem kell tenned csak figyelni Ćket, ahogy megfordulnak. Egyszer fognak az egyik oldalukrĂłl a mĂĄsikra ĂĄtfordulni majd, ha a mĂĄsik oldaluk is megsĂŒlt kikapd Ćket az olajbĂłl Ă©s egy papĂrtĆrlĆvel bĂ©lelt edĂ©nybe rakosgatjuk Ćket.
Amire mĂ©g figyelj sĂŒtĂ©snĂ©l: ElĂ©g olajat önts az edĂ©nybe, hogy legyen helyĂŒk a fĂĄnkoknak maguktĂłl megfordulni. Az olajat igyekezz vĂ©gig 170°C-on tartani. Ha tĂșl alacsony az olaj hĆfoka, megszĂvjĂĄk magukat Ă©s nehezebben fordulnak vagy egyĂĄltalĂĄn nem fordulnak meg, ha tĂșl meleg az olaj, akkor pedig könnyen tĂșlsĂŒlhetnek.
- Egy tĂĄlba öntĂŒnk 5 ek cukrot Ă©s beleforgatjuk a mĂ©g meleg fĂĄnkokat. Ăééés kĂ©sz is!
Nagyon jĂł Ă©tvĂĄgyat kĂvĂĄnok hozzĂĄ!
Puszi, sĂŒti & bye-bye
MĂra
Az elkĂ©szĂŒlt finomsĂĄgokrĂłl a kĂ©peket kĂŒldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email cĂmre, vagy instagramon Ă©s facebookon.
Ricotta
Az olasz konyha egyik nĂ©lkĂŒlözhetetlen alapanyaga. A Szarvasi Ricotta kĂŒlönleges tulajdonsĂĄga, hogy igazĂĄn krĂ©mes ĂĄllagĂș. SavĂłfehĂ©rjĂ©ben gazdag, mely a szervezet szĂĄmĂĄra nagyon jĂłtĂ©kony hatĂĄssal bĂr. Emellett kivĂĄlĂł termĂ©szetes kalciumforrĂĄs is.