10 perces Brownie Keksz recept: Nagyon csokis, belül ragacsos kívül roppanós kekszek, kandírozott narancs darabkákkal és karamellizált fehércsoki darabokkal. Egyszerűen nagyszerűek 🙂
Hozzávalók a 10 perces Brownie Keksz recepthez
- 120 g liszt
- 200 g étcsoki
- 150 g cukor (ebből 50 g barnacukor)
- 100 g vaj
- 2 db tojás (M)
- csipet só
- 1 mk szódabikarbóna
- pár csepp vanília paszta
- 100 g szőke csoki
- 100 g kandírozott narancs
A 10 perces Brownie Keksz recept elkészítése
- Az étcsokit és a vajat egy csipet sóval összeolvasztjuk, majd picit félretesszük hűlni.
- A tojást, a cukrot és a sót egy nagy tálba öntjük, habverővel keverni kezdjük. Egyészen addig keverjük, amíg halvány sárga nem lesz.
- A tojásos mixbe beleforgatuk az olvasztott vajas csokinkat.
- A száraz hozzávalóinkat hozzáadjuk a masszához és eldolgozzuk, majd a szőke csokit és a kandírozott narancsdarabokákat is beleforgatjuk.
- A masszát lefedjük és a hűtőbe tesszük, amíg kicsit meg nem szilárdul.
- A hideg masszánkat fagyiskanál segítségével 9 egyenlő részre osztjuk, a tepsiben távol fektetjük a gombócokat egymástól.
- A Brownie Kekszeinket forró sütőben, 180°C-on alul-felül sütésen kb. 10 perc alatt készre sütjük. A kész kekszeket, hagyjuk teljesen kihül a tepsiben. Akkor jók a kekszeink, ha belül ragacsosabbak, kívül pedig szilárdak.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.