Sütőben Sült Fánk Recept
Itt a legfinomabb, pihe-puha, sütőben sült fánk receptem lépésről-lépésre. Szerintem nagyon fogjátok imádni, kevésbé olajos és naaagyon finom!
Ebből a receptből 18-22 db pihe-puha fánk lesz, 3 nagy tepsi 🙂
Sütőben Sült Fánk Recept Hozzávalók:
- 800-900g liszt
- 70g puha vaj
- 2 tojás
- 50g cukor
- 350ml langyos tej
- 1 db élesztő (50g)
- 2ek langyos víz
elkészítés
- A cukrot és a vízet egy közepes tálba öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezeket teljesen elkeverjük és 15 percre félretesszük, amíg az élesztő felfut.
- A liszt felét egy nagy tálba öntjük. Belekeverjük az élesztős keveréket, majd hozzáadujuk a tojást, a tejet és a vajat is. Jól elkeverjük és összegyúrjuk.
- Apránként hozzáadunk a maradék lisztből annyit, hogy egy nagyon lágy, picit ragacsosabb masszát kapjunk.
- Majd még egy kis extra liszttel pár perc alatt fényesre dagasztjuk.
- A tésztánkat 1 órán át kelesztjük.
- A fánktésztánkból lisztes kézzel 127g-os golyókat gyúrunk. Kicsit kilapítjuk és kiszaggatjuk a közepüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ha nincs fánksütőformánk, de szeretnénk lyukat a közepükre, akkor pl.: rizzsel töltött szilikonos sütőpapírgolyókat helyezzünk a fánkok közepébe.
- A fánkokat 175°C-on 15 perc alatt készre sütjük, majd kicsit kihűtjük.
Hozzávalók a Fánkok díszítéséhez:
- 8-10 ek porcukor
- citromlé
- zselés állagú ételfesték
- dekorgyöngyök
elkészítés
- A porcukorból pár csepp citromlével sűrű, fényes cukormázat készítünk.
- Tetszés szerint ételfestékkel színesítjük.
- Belemártogatjuk a mázba a fánkokat, majd dekorgyöngyökkel díszítjük. Ha szeretnénk akkot pl.: olvasztott csokival vagy nutellával is megkenhetjük a fánkokat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.