Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Diós piskóta:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 20 dkg olvasztott margarin
- 1 dl víz
- 1 kk fahéj
- 1 cs sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 marék magozott meggy
- A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel.
- Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat a tojásos masszába.
- Belekeverjük a diót és a meggyet is.
- A masszát elfelezzük és 2 db 18 cm-es tortaformába öntjük.
- 180C-on kb 40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Majd kihűtjük.
Vaníliás krém:
- 500 g tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- 200 g hideg apróra kockázott vaj
- A tejbe belekeverjük a cukrot és a pudingport.
- Fel tesszük forrni és folyamatos kavargatás mellett besűrítjük.
- Le húzzuk a tűzhelyről és apránként(!!!) pici adagokban elkeverjük a sűrű masszában a vajat.
Összeállítás:
- Az egyik tortalap tetejére kenjük közel a krém felét.
- Ráfektetjük a másik piskóta lapot.
- A többi krémmel befedjük a torta oldalát és tetejét.
- Tetszés szerint díszíthetjük díszítő gyöngyökkel.
- 4 órát, de akár egész éjszakán át a hűtőben kihűtjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.instagram.com/p/B9JxhbxhfKf/