Ez a citromtorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Citromos Piskóta Hozzávalók:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 12 dkg olaj
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 cs só
- 3 citrom leve
- A tojásokat, a sóval és a cukorral fehéredésig verjük.
- Hozzákeverünk 2 ek lisztet.
- Belekeverjük az olajat és a citromok levét. Majd a végén a maradék lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is. (Óvatos mozdulatokkal forgassuk össze, hogy ne essen össze a tojások habja.)
- A masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180C-on 20 perc alatt tűpróbáig sütjük és kihűtjük.
- A kihűlt piskótákat egyenlő lapokra vágjuk.
Citromoskrém:
- 500 g mascarpone
- 500 ml cukrozott növényi habtejszín
- 2-3 citrom leve
- pár csepp vanília
- 1 késhegynyi fahéj
- 12 dkg porcukor (+/- ízlés szerint)
- citromsárga ételfesték
- A habtejszínt a mascaponéhoz öntjük és kemény habbá verjük.
- Az ételfesték kivételével az összes többi hozzávalót belekeverjük.
- A krém 1/7-ét sárgára színezzük.
Torta összeállítása:
- A tortát a fehér citromos krémünkkel rétegezük és teljesen be is burkoljuk vele.
- A sárga krémet egy spatulával foltokban felvisszük a torta külsejére, a fehér krémre, majd elsimítjuk.
- A maradék krémmel kis ’krémcsókokat’ nyomunk a torta tetejére, tetszés szerint díszítő gyöngyökkel díszíthetjük, a képen látható módon.
- Pár órára a hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
https://www.instagram.com/p/B_r8FyJBmhl/