Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Túrókrém
- 250 g túró
- 200 ml cukrozatlan tejszín
- 200 g cukor (a krémnek és a piskótának is elég édesnek kell lennie, hogy a mogyoróvajat ellensúlyozza)
- kicsi citrom felének a leve
- 2 zacskó habfixáló
- vanília (lehet cukor is, rúd is, őrlemény is)
- A túrót szűrőn áttörjük.
- Hozzáadjuk a cukrot, citromot, vaníliát és szépen elkeverjük.
- Beleöntjük a habtejszínt elkezdjük robotgéppel keverni.
- Beleöntjük a habfixálót és lágy, de tartásos krémet kapunk.
Kakaós tortaalap recept itt
+ 4-5 ek mogyoróvaj
Összeállítás
- A kakaós tortalapot 3-ba vágjuk és 3 részre osztjuk a krémet is.
- Megkenjük szépen mogyoróvajjal, mindegyik kakaóslapot.
- Az első megkent kakaóslapra kenjük a torta krémének 1/3-t.
- Rátesszük a második tortalapot, majd azt is megkenjük krémmel és ugyanezt megcsináljuk a harmadik tortalappal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=KCPCNsCVgOk