Almás Galette

🍏ᴀᴘᴘʟᴇ ɢᴀʟᴇᴛᴛᴇ🍎
természetesen fagyival🤤 Annyira imádja nálunk mindenki, hogy mindig párosával gyártom őket különben valakinek nem jut belőle.😂🤦

almás pite

Vajas tészta hozzávalók 

  • 20 dkg hideg apróra kockázott vaj
  • 40 dkg liszt
  • kb 1 dl hideg víz
  •  pici só

(Fontos, hogy minden hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)

  1. A Lisztet a vajjal robotgéppel dara szerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
  4. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
  5. Kör alakura kinyújtjuk a tésztát és egy tepsibe fektetjük. Így berakjuk a hűtőbe, amíg előkészíjük az almákat.

További hozzávalók:

  • 6 db nagyobb alma
  • 6-8 nagy ek barnacukor
  • 1 tk fahéj
  1. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük.
  2. A cukrot elkeverjük a fahéjjal.
  3. A tésztá közepébe fektetünk egy sor almát, majd megszorjuk bőven cukorral. Erre fektetünk még egy réteg almát azt is bőven megcukrozzuk, ezt folytatjuk egészen addig, amég az összes alma szeletet fel nem pakoltuk a tésztára.
  4. Az utolsó réteget is megcukrozzuk.
  5.  A tészta széleit behajtogatjuk, megkenjük egy tojássárgájával és megszórjuk a maradék cukorral.
  6. 175 °C-on kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült Almás Galetteról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük