Almás Galette

🍏ᴀᴘᴘʟᴇ ɢᴀʟᴇᴛᴛᴇ🍎 avagy a francia almás pite
🤤 Annyira imádja nálunk mindenki, hogy mindig párosával gyártom őket különben valakinek nem jut belőle.😂🤦

Vajas tészta hozzávalók 

  • 20 dkg hideg apróra kockázott vaj
  • 40 dkg liszt
  • kb 1 dl hideg víz
  •  pici só
elkészítés

( Az elkészítésnél nagyon fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől! 🙂 )

  1. A Lisztet a vajjal robotgéppel dara szerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
  4. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
  5. Kör alakura kinyújtjuk a tésztát és egy tepsibe fektetjük. Így berakjuk a hűtőbe, amíg előkészíjük az almákat.

Almás Galette

További hozzávalók:

  • 6 db nagyobb alma
  • 6-8 nagy ek barnacukor
  • 1 tk fahéj
elkészítés
  1. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük.
  2. A cukrot elkeverjük a fahéjjal.
  3. A tésztá közepébe fektetünk egy sor almát, majd megszorjuk bőven cukorral. Erre fektetünk még egy réteg almát azt is bőven megcukrozzuk, ezt folytatjuk egészen addig, amég az összes alma szeletet fel nem pakoltuk a tésztára.
  4. Az utolsó réteget is megcukrozzuk.
  5.  A tészta széleit behajtogatjuk, megkenjük egy tojássárgájával és megszórjuk a maradék cukorral.
  6. 175 °C-on kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült Almás Galetteról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

 

alma

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük