Vörösbársony-Keksz recept

🎀 Vörösbársony-Kekszek 🎀 Ez a Vörösbársony-Keksz recept egy leírhatatlanul finom pihe-puha vörösbársony-kekszalap, rengeteg imádnivaló szőke csoki pasztillával.⁠ 😊

⁠Tehát… ha ettél már isteni finom kekszet, akkor az a receptúra legjobb esetben is csak második helyezett lehet az én frissensült Vörösbársony-Kekszeim mögött.⁠ 🤤🤤

⁠Szerintem egyszerűen ki kell próbálnod, imádni fogod!!!⁠🥰

Vörösbársony-Keksz recept

 Hozzávalók a Vörösbársony-Kekszekhez:

  • 200 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 180 g cukor
  • 1 kk vaníliapaszta
  • 60 ml cseppfolyós állagú, málnapiros ételfesték
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 300 g liszt
  • csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 db tojás (M-es)
  • 200 g szőke csoki pasztilla

A nagyon finom prémium szőke csokit itt tudod beszerezni.

A szőke csoki önálló kategóriának számít a csokoládék között. Ezt a prémium, belga csokoládé különlegességet a gazdag tejszínes, vajkaramellás ízvilág, és egy leheletnyi só teszi különlegessé. Egyszerűen ellenállhatatlan!

HA ESETLEG NEM SIKERŰLT SZŐKE CSOKIT BESZEREZNED, AKKOR TE IS MEGPRÓBÁLKOZHATSZ AZ ELKÉSZÍTÉSÉVEL OTTHON! 🙂

SZŐKE CSOKI /KARAMELLIZÁLT FEHÉRCSOKI ELKÉSZÍTÉS:

SZŐKE CSOKI /KARAMELLIZÁLT FEHÉRCSOKI ELKÉSZÍTÉS:

  • 200 g fehércsoki
  1. A fehércsokit hőálló tálba öntjük és 1 percre, maximum hőmérsékleten a mikróba tesszük.
  2. Átkavarjuk egy spatulával, a szépen teljesen megolvadt fehércsokinkat.
  3. Visszatesszük a mikróba kb 8-10 percre, de 15 másodpercenként átkeverjük. (Ez nem egy gyors művelet, türelem kell hozzá, de nagyon megéri elkészíteni! 🙂 ) Előszőr egyre jobban sűrűsödni kezd, lehet kicsit darabos is lesz néha, de azt könnyen elkeverjük és újra folyékony lesz. Majd szép lassan karamellizálódik a fehércsokink, ha elértük a megfelelő színt és nagyon finom karamellizált az illata, akkor elkészült. 🙂

Vörösbársony recept

elkészítés

  1. A vajat a cukrokkal robotgép segítségével felhabosítjuk.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, az ételfestéket és jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót.
  4. Beleforgatjuk a csokicseppeket.
  5. A kész masszát folpack-ra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. (Igy a kis hengerünket 1/2 órát mélyhűtőben pihentetjük.keksz recept
  6. ½  óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk.
  7. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk.
  8. 180°C-on 10 perc alatt készre sütjük. (Ne süssük túl!! Akkor jó, ha a szélei szilárdabbak, az alja is teljesen megsült, de belül még lágy és a teteje is kicsit puhább.)

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Keksz recept

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük