Vörös bársony torta recepet

#redvelvet #nakedcake

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂 Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Vörös bársony piskóta:

  • 300 g liszt (BL55)
  • 15 g kakaópor
  • 120 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 20-25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 250 ml kaukázusi kefir
  • 2 db 30ml-es cseppfolyós, málnapiros ételfesték
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor
  • 5 g almaborecet (szükség esetén helyettesíthetjük 10%-os ételecettel)

elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
  2. A vajat, a csipet sóval és a porcukorral habosra keverjük.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és teljesen habosra keverjük.
  4. A masszához hozzákeverjük a száraz hv-k 1/3-át.
  5. Majd beleöntjük a kefir felét és elkeverjük.
  6. Megint hozzáadjuk a száraz hozzávalók 1/3-át. Majd a kefir másik felét, az almaborecetet és az ételfestékeket.
  7. Legvégén a száraz hv-k utolsó 1/3-ot is hozzáadjuk.
  8. Attól függően, hogy hány lapot szeretnénk 3-4 db formaleválasztó spray-vel befújt 18cm-es tortaformába öntjük a masszát és 180C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Természetesen süthetjük két részletben is. J (Ha nem vagy még nagyon gyakorlott sütés terén, inkább csak 3 részre oszd a masszát. Nyugodtan mérleg segítségével, hogy egyenlőek legyenek.)
  9. Pár óra alatt kihűtjük a vörös bársony piskótákat.
  10. A kihűlt piskótákat előkészítjük az összeállításhoz. (Leskalpoljuk, ha szükséges. Viszont mivel pucér tortát készítünk ezért az oldalát nem farigcsáljuk.)

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 85 g vaníliáscukor (+ ha nem cukrozott habtejszínt használunk)
  • 500 ml cukrozott növényihabtejszín
  • ¼ citrom leve

elkészítés:

  1. A mascarponét, a cukorral és a habtejszínnel együtt kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a citromlét és jól elkeverjük.
  3. Habzsákba töltjük a krémet, amibe nagylyukú fejet rakunk.

 

Összeállítás:

  1. A legalsó lapot a kiválasztott tortatartónkra helyezzük és szép egyenletesen, szorosan egymás mellé kis ’habcsókokat’ nyomunk rá a krémből.
  2. Ráfektetjük a következő lapot, amire szintén kis ’habcsókokat’ nyomunk rá a krémből és így tovább és tovább.
  3. A kis leskalpolt piskóta részekből morzsolunk a torta tetejére.
  4. Pár órán át a hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon. 🙂

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük