Egyszerű és igazán puha fahéjas banánkenyér recept, egy kis extra citromos cukormázzal, amit nem szabad lehagyni róla. 🙂
A Fahéjas Banánkenyér Hozzávalói:
A receptben 1 csésze=1dl
Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.
- 3 db közepes, érett banán
- 2 db tojás (M-es)
- 1 ½ csésze barnacukor
- 2 csésze liszt
- 1 ek vanília aroma
- nagy csipet fahéj
- 1 mk sütőpor
- csipet só
- 1 mk szódabikarbóna
elkészítés
- A banánokat egy villával vagy robotgép segítségével teljesen összetörjük.
- Hozzáadjuk a banánokhoz a tojást és teljesen elkeverjük.
- Majd belekeverjük a sót, a fahéjat, a vaníliát és a cukrot, és jól elkeverjük.
- Beleszitáljuk a maradék száraz hozzávalókat átforgatjuk.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 180°C-on alul-felül sütésen kb 30 perc alatt készre sütjük.
- Szobahőmérsékleten kihűtjük a fahéjas banánkenyeret.
Cukormáz a tetejére:
Javaslom, hogy még ha nem vagy hatalmas cukormáz fan, akkor se hagyjd le a tetejéről. Ugyanis ez a citromos, kicsit savanykás máz hihetetlenül jól megy hozzá
- kb 6 ek porcukor
- 1/2 citrom leve
- A porcukorba belekeverjük a citrom levét, sűrű folyós állaga kell legyen.
- Rácsorgatjuk a kész banánkenyerünk tetejére és már készen is vagyunk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.