Fahéjas Banánkenyér Recept

 

Egyszerű és igazán puha fahéjas banánkenyér recept, egy kis extra citromos cukormázzal, amit nem szabad lehagyni róla. 🙂

Fahéjas Banánkenyér Recept citromos cukormázzal

A Fahéjas Banánkenyér Hozzávalói:

A receptben 1 csésze=1dl

Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.

  • 3 db közepes, érett banán
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1 ½ csésze barnacukor
  • 2 csésze liszt
  • 1 ek vanília aroma
  • nagy csipet fahéj
  • 1 mk sütőpor
  • csipet só
  • 1 mk szódabikarbóna

Fahéjas Banánkenyér

elkészítés

  1. A banánokat egy villával vagy robotgép segítségével teljesen összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a banánokhoz a tojást és teljesen elkeverjük.
  3. Majd belekeverjük a sót, a fahéjat, a vaníliát és a cukrot, és jól elkeverjük.
  4. Beleszitáljuk a maradék száraz hozzávalókat átforgatjuk.
  5. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 180°C-on alul-felül sütésen kb 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Szobahőmérsékleten kihűtjük a fahéjas banánkenyeret.

Fahéjas Banánkenyér Recept

Cukormáz a tetejére:

Javaslom, hogy még ha nem vagy hatalmas cukormáz fan, akkor se hagyjd le a tetejéről. Ugyanis ez a citromos, kicsit savanykás máz hihetetlenül jól megy hozzá? 

  • kb 6 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve
  1. A porcukorba belekeverjük a citrom levét, sűrű folyós állaga kell legyen.
  2. Rácsorgatjuk a kész banánkenyerünk tetejére és már készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]