Ír Krémlikőrös Mézes Cupcake

? Krémes, lágy és pihe-puha, nagyon finom Ír Krémlikőrös Mézes Cupcake.⁠ ?

Ír Krémlikőr Mézes Cupcake

Hozzávalók 12 db Ír Krémlikőrös Mézes Cupcake -hez:

A receptben 1 csésze=1dl

Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.

  • 1 tojás
  • 2 csésze víz
  • ½ csésze olaj
  • 3 csésze liszt
  • 1 cs sütőpor
  • ½ csésze cukor
  • 1 csésze Ír Krémlikőrös Méz
  1. A tojást, a vízzel, a cukorral és a mézzel robotgéppel felhabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és jól elkeverjük.
  3. A masszát habzsákba töltjük és így nyomjuk a sütőpapírral bélelt muffin formánkba. A formákat mindig csak ¾ -ig töltsük a masszával.
  4. 180C-on 20 perc alatt készre sütjük és teljesen kihűtjük.

Ír Krémlikőr Méz

 

 

Hozzávalók a krémhez:

elkészítés

  1. A kukoricakeményítőhöz hozzáöntünk 1 dl tejet és teljesen csomómentesen elkeverjük.
  2. A maradék tejhez hozzáadjuk a mézet és elkezdjük forralni.
  3. Amint felforrt beleöntjük a keményítős tejet és szaporán kevergetve, pár másodperc alatt besűrítjük.
  4. Ha szépen besűrűsödött a krémünk hűtőben teljesen kihűtjük.
  5. A teljes kihűlt krémhez hozzáöntjük a habtejszínt és kézi robotgéppel teljesen lágy krémmé kavarjuk.
  6. Habzsákba töltjük a krémünket és szépen a teljesen kihűlt cupcake-ek tetejére nyomjuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

cupcake díszítés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]