? Krémes, lágy és pihe-puha, nagyon finom Ír Krémlikőrös Mézes Cupcake. ?
Hozzávalók 12 db Ír Krémlikőrös Mézes Cupcake -hez:
A receptben 1 csésze=1dl
Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.
- 1 tojás
- 2 csésze víz
- ½ csésze olaj
- 3 csésze liszt
- 1 cs sütőpor
- ½ csésze cukor
- 1 csésze Ír Krémlikőrös Méz
- A tojást, a vízzel, a cukorral és a mézzel robotgéppel felhabosítjuk.
- Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és jól elkeverjük.
- A masszát habzsákba töltjük és így nyomjuk a sütőpapírral bélelt muffin formánkba. A formákat mindig csak ¾ -ig töltsük a masszával.
- 180C-on 20 perc alatt készre sütjük és teljesen kihűtjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 2dl tej
- 3-4 ek Ír Krémlikőrös Méz
- 2ek kukoricakeményítő
- 1 dl cukrozott növényi habtejszín
elkészítés
- A kukoricakeményítőhöz hozzáöntünk 1 dl tejet és teljesen csomómentesen elkeverjük.
- A maradék tejhez hozzáadjuk a mézet és elkezdjük forralni.
- Amint felforrt beleöntjük a keményítős tejet és szaporán kevergetve, pár másodperc alatt besűrítjük.
- Ha szépen besűrűsödött a krémünk hűtőben teljesen kihűtjük.
- A teljes kihűlt krémhez hozzáöntjük a habtejszínt és kézi robotgéppel teljesen lágy krémmé kavarjuk.
- Habzsákba töltjük a krémünket és szépen a teljesen kihűlt cupcake-ek tetejére nyomjuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.