HV 25 cm-s tepsihez.:
- 4-5 kisebb cukkini
- feketeerdő soka
- sajt (kecske/mozzarella/feta stb..)
Szószhoz:
- 500 g paradicsompüré
- oregánó, só, bors,
- 2 babérlevél
- fokhagyma
- kis marék bazsalikom
Szósz elékszítés
- Egyszerű, finom, sűrű paradicsomszószt főzünk.
- A fokhagymát olajon elkezdjük pirítani, sózzuk, borsózzuk és hozzáadjuk az oregánókat.
- Felöntjük a paradicsompürével (ha nagyon sűrűt használunk, természetesen felhigítjuk vízzel), hozzáadjuk a babérlevelet.
- Felforraljuk és a legvégén hozzáadjuk a bazsalikomot.
Cukkini elkészítés
- Jól megmossuk a cukkinket, levágjuk a két végét, majd ujjnyi vastagságura bevagdossuk és olajozott tepsibe tesszük.
- A sonkákat félbehajtjuk és mindegyik közé tesszük egy szelet a sajtot, majd ezzel megtöltjük a cukkiniket.
- Leöntjük a paradicsomszósszal, megszorjuk sajtal.
- 175°C-on légkeveréses sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
Köretnek Ataisz barnarizst tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=r1Wqm_Imb9w