Szuper finom citromos mignon recept most torta verzióban. Egyik ismerősöm szülinapjára készítettem, hatalmas sikere volt! Mindenki nagyon imádta. Remélem, ha elkészíted nálad is ez lesz a torta fogadtatása! 🙂
Citromos piskóta
- 6 tojás
- 18 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 6 ek víz
- 15 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 citrom leve
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagyobb tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
- A tojások sárgáját, a maradék cukorral és a vízzel felhabosítjuk.
- Hozzá keverjük a lisztet, a vajat, a sütőport és a citrom levét.
- Óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjét.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük és 180°C-on kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A kész piskótát szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd 3 egyenlő lappá vágjuk.
Citromos krém
- 3 cs vaníliás pudingpor vagy 135 g keményítő
- 8 dl tej
- 2 db citrom leve
- 10 dkg cukor (lehet több is, a citromtól függ)
- 350 ml habtejszín
elkészítés
- A tejből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy a citromlét is belekeverjük.
- Az így kapott krémünket teljesen kihűtjük.
- A hűtő hideg krémünket robotgéppel átkeverjük (Akkor jó ha nagyon sűrű és kemény, ezért csak robotgéppel tudjuk).
- A tejszínt hozzáöntjük és tovább keverjük a robotgéppel. Kellemes lágy krémet kell kapunk.
- A krémmel megtöltjük a piskótákat. A külsejére és a tetejére nem kenünk krémet, mert különben lecsúszik róla a máz. 🙂
Cukormáz
- 400 g porcukor
- fél citrom leve (lehet több vagy kevesebb is a citromtól függ, olyan sűrűnek kell lennie, mint ahogy a videóban látszik)
- sárga ételfesét
elkészítés
- Összekeverjük a hozzávalóinkat és ha megfelelő állagú (sűrűn folyós) ráöntjül a torta tetejére és kész is. 🙂
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.