Itt a legegyszerűbb, leggyorsabb, pihe-puha répatorta recept, tökéletes mázzal a tetején!
Ezt a tortát Olivér konkrétan 2 evésre ette meg! Nem túlzok!! Egybe is megtudta volna, de elmentettem a torta felét másnapra….
Mert nem eszünk meg egy tortát egy nap alatt… Neeem?? ?
Hát asszem imádja ezt a répatortát! ??
Hozzávalók a répatortához:
Ez a répatorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható.
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 88 g lereszelt alma
- 146 g lereszelt répa
- 200 g liszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 80 g olvasztott vaj
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 tojás
- 90 g cukor (Ne aggódj, ha kevésnek tűnik! Nem kell ennél több, hiszen a máz úgyis bőven elég édes lesz. 🙂 )
- 1 kk vanília paszta
- 150 ml kókusztej
elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lereszelt almát és répát, a tojást, a vajat, a vaníliát és a kókusztejet is, és kézihabverővel csomómentesen elkeverjük.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszánkat, majd 180°C-on kb 35 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült a torta kicsit kihűtjük.
Máz Hozzávalói:
- 130 g porcukor
- 23 g friss citromlé
- 40 g Lino Lada kókuszkrém
- 1 kk vanília paszta
elkészítés
- A cukrot és a citromlét elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vaníliát és a kókuszkrémet, és teljesen csomómentesre keverjük.
- A mázat egyből rákanalazzuk a langyos tortánkra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- Pár percet hagyjuk megszilárdulni a mázat és készen is vagyunk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.