A legegyszerűbb Répatorta, tökéletes mázzal a tetején

Itt a legegyszerűbb, leggyorsabb, pihe-puha répatorta recept, tökéletes mázzal a tetején! 

Ezt a tortát Olivér konkrétan 2 evésre ette meg! Nem túlzok!! Egybe is megtudta volna, de elmentettem a torta felét másnapra….

Mert nem eszünk meg egy tortát egy nap alatt… Neeem?? ?

Hát asszem imádja ezt a répatortát! ??

 Hozzávalók a répatortához:

Ez a répatorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 88 g lereszelt alma
  • 146 g lereszelt répa
  • 200 g liszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor
  • 80 g olvasztott vaj
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 tojás
  • 90 g cukor (Ne aggódj, ha kevésnek tűnik! Nem kell ennél több, hiszen a máz úgyis bőven elég édes lesz. 🙂 )
  • 1 kk vanília paszta
  • 150 ml kókusztej

legegyszerűbb répatorta recept

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt almát és répát, a tojást, a vajat, a vaníliát és a kókusztejet is, és kézihabverővel csomómentesen elkeverjük.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszánkat, majd 180°C-on kb 35 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha megsült a torta kicsit kihűtjük.

Máz Hozzávalói:

 elkészítés

  1. A cukrot és a citromlét elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliát és a kókuszkrémet, és teljesen csomómentesre keverjük.
  3. A mázat egyből rákanalazzuk a langyos tortánkra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  4. Pár percet hagyjuk megszilárdulni a mázat és készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

legegyszerűbb répatorta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]