Karamellás csokis keksz recept kakaóbab törettel

“Sehol másutt a természetben nincs annyi értékes tápanyag olyan kis helyen felhalmozva, mint a kakaóbab szemekben.” – Alexander von Humboldt ? Gyors karamellás csokis keksz recept, extra kakaóbab törettel. Igazán gyorsan elkészíthető, könnyű kis édes keksz a reggeli kávéd mellé.?☕?

Gyors karamellás csokis keksz recept

Gyors csokis keksz recept hozzávalók:

  • 110 g szőke a.k.a karamellás csokoládé
  • 110 g vaj
  • 200 g cukor
  • 2 db tojás (L-es)
  • csipet só
  • 155 g liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 kk vanília paszta

+ 25 g pörkölt kakaóbab töret

+ szőke csokoládé díszítésnek

Gyors csokis keksz recept

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A csokit a vajjal együtt megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tojást, a cukorral és a vaníliával felhabosítjuk.
  3. A tojásokhoz hozzákeverjük először a vajas csokit, majd a száraz hozzávalókat. Lágy, kicsit folyósabb masszát kell kapnunk.
  4. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. Egyenlő nagyságú (kb 5 cm átmérőjű) körlapokat kanalazunk távol egymástól, úgy mintha egynek a helyét kihagynánk.
  5. Mindegyik kis keksz masszát megszórjuk pörkölt kakaóbab törettel.
  6. 175 °C-on 9-10 perc alatt készre sütjük. (Először pufi, majd összeesik és beráncosodik.)
  7. Minimum 30 percet hagyjuk a tepsiben kihűlni és csak utána vegyük ki. (Először még elég puha. Ekkor ne vegyük még ki, hiszen szét fog esni.)
  8. Olvasztott szőke csokit csorgatunk a tetejére és el is készűltünk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!


A nagyon finom prémium szőke csokit itt tudod beszerezni.

SZŐKE CSOKOLÁDÉ PASZTILLA A KARAMELL KEDVELŐK NAGY ÖRÖMÉRE!

A szőke csoki önálló kategóriának számít a csokoládék között, és habár egy véletlenül a tűzön felejtett fehér csokoládés keverék szülte a létrejöttét. A szőke csoki tulajdonképpen fehér csokoládéból készül. A lényege, hogy hosszú és lassú hőkezelésen megy keresztül, melynek során a krémes, fehér csokis masszában karamellizálódik a cukor, ettől arany színűre, szőkére változik a színe, az íze pedig selymes karamelles jelleget kap. Ezt a prémium, belga csokoládé különlegességet a gazdag tejszínes, vajkaramellás ízvilág, és egy leheletnyi só teszi különlegessé. Egyszerűen ellenállhatatlan! – Sambirano Gold (kakaobab.com)

Ha esetleg nem sikerűlt szőke csokit beszerezned, akkor te is megpróbálkozhatsz az elkészítésével otthon!

Szőke csoki /Karamellizált Fehércsoki elkészítés:

  • 250 g fehércsoki
  1. A fehércsokit hőálló tálba öntjük és 1 percre, maximum hőmérsékleten a mikróba tesszük.
  2. Átkavarjuk egy spatulával, a szépen teljesen megolvadt fehércsokinkat.
  3. Visszatesszük a mikróba kb 8-10 percre, de 15 másodpercenként átkeverjük. (Ez nem egy gyors művelet, türelem kell hozzá, de nagyon megéri elkészíteni!) Előszőr egyre jobban sűrűsödni kezd, lehet kicsit darabos is lesz néha, de azt könnyen elkeverjük és újra folyékony lesz. Majd szép lassan karamellizálódik a fehércsokink, ha elértük a megfelelő színt és nagyon finom karamellizált az illata, akkor elkészült.

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

karamellás csokis keksz kakaóbab törettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]