Lekváros Szemek kicsit felturbózva

Ez az a szezon, amikor az Ünnepek nevében kb. minden nap készítek egy adag kekszet. Nálunk az idei év kedvence keksze lett ez a lekváros szem.

Valószínűleg ettél már lekváros szemet. Deee ettél már pekándiós-kandírozott gyümi alapú bodzás eperlekváros berkenyével turbózott lekváros szemet??

Tehát én mondom… a mézeskalácsokon túl ez az isteni kekszek vár! Egyszerűen ISTENI és nagyon egyszerű elkészíteni. 

 

Lekváros szemek

 Hozzávalók kb 15 db Lekváros Szemhez:

  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 140 g cukor
  • 2 db tojás (M-es)
  • 270 g liszt
  • 1 mk sütőpor
  • csipet só
  • 75g pekándió
  • 75g kandírozott gyümölcs

+ 3-4 ek Bodzás eperlekvár berkenyével

Bodzás eperlekvár
elkészítés
  1. A vajat a cukrokkal robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és csomómentesen elkeverjük. Majd a masszába belefogatjuk a pekándiót és a kandírozott gyümiket is.
  4. A kész masszát letakarjuk és ½ órát a hűtőben pihentetjük.
  5. ½  óra elteltével kis golyókat formálunk a masszából. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a golyókat, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk. Egy fakanál végével mindegyik golyó közepébe egy mélyedés nyomunk.
  6. 180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
  7. A langyos kekszeink közepébe 1-1 tk lekvárt kanalazunk és már el is készültünk a lekváros szemeinkkel.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

eperlekvár

A naaagyon finom Bodzás eperlekvárt berkenyével a GabiJónál találjátok, katt ide.

Hozzáadott cukortól mentes, csökkentett szénhidráttartalmú és egyszerűen naagyon-naaagyon finom!!!

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük