Bombolini: töltött fánk recept

Bombolini: töltött fánk recept

A farsangi szezon egyik legnagyobb sztárja nálunk. Egyszerűen imádni való!! Egészen biztosan találkoztatok már vele. Pihe-piha fánk, sok-sok fincsi krémmel töltve: ????

Bombolini: töltött fánk recept

Bombolini: töltött fánk recept HOZZÁVALÓK

  • 500 g liszt
  • 50 g olaj
  • 250 g langyos tej
  • 50g cukor
  • 1 db tojás
  • 50 g friss élesztő (1 db)
  • 1 tk só
  • 1 kk vanília paszta

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK

  • 5 ek cukor
  • 1 tk fahéj
  • 400 g jam (jam legyen ne pedig lekvár, hiszen a lekvár nagyon darabos és nem fog kijönni töltésnél az 5 mm-es töltő nyomócsőn), nutella vagy főzött krém

töltött fánk recept

ELKÉSZÍTÉS

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A cukrot egy kisebb tálban elkeverjük a tejjel, és belemorzsoljuk az élesztőt. Teljesen elkeverjük és 15 percre félretesszük, amíg felfut.
  2. A liszt felébe belekeverjük az élesztős keveréket, hozzáadujuk a tojást, a sót, az olajat és a vaníliát is. Jól elkeverjük és összegyúrjuk.
  3. Apránként hozzáadjuk a maradék lisztet is és fényesre dagasztjuk.
  4. A tésztánkat 1 órán át kelesztjük.
  5. A fánktésztánkból lisztes kézzel 12 db 78-79g-os golyót gyúrunk és lisztezett felületre fektetjük (nem túl közel egymáshoz). Lefedjük a golyókat tiszta, meleg, nedves konyharuhával és így hagyjuk pár perc alatt megkelni.
  6. Amíg a golyók kelnek egy kisebb tálban összekeverjük a fahéjat és a cukrot.
  7. Ha jammel vagy nutellával töltjük a fánkokat, akkor azokat felmelegítjük a töltéshez folyósra. A habzsákunkat előkészítjük a nyomócsővel (5 mm-es) és beletöltjük a választott krémünket.
  8. Egy közepes edénybe a fánksütéshez elegendő mennyiségű olajat öntünk és 170°C-ra felmelegítjük azt. Sütés közben igyekezzünk mindig ezen a hőmérsékleten tartani az olajat.
  9. A fánkokat kettesével-hármasával sütni kezdjük. Mikor beletesszük a fánkokat az olajba, az elkezd intenzíven bugyogni, akkor fordítjuk meg a fánkokat, ha a bugyogás már szinte abbamaradt.
  10. Amint mindkét fele megsült a fánkoknak kivesszük az olajból, lecsepegtetjük és egyből a fahéjas cukorba forgatjuk.
  11. A fánkokat a tetszés szerint választott krémekkel töltjük. Ehhez a nyomócső fejét teljesen belenyomjuk a fánkba és addig töltjük, amíg a krém ki nem látszik. A töltött fánkokat pár percet hűlni hagyjuk és készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

bombolini recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]