Pezsgőkrémes Torta

Ez a torta egy 24 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Piskóta: 

  • 8 tojás
  • 24 dkg cukor
  • 26 dkg kókuszolaj
  • 400 ml édes pezsgő
  • 70 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 25 g étkezési keményítő
  • 48 g kakaópor
  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, kakaóport és a keményítőt és jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a pezsgőt is és ezeket is jól elkeverjük.
  4. 180°C-on kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
  5. Kihűtjük.
  6. 4-5 torta lapra vágjuk.

Krém:

  • 300 ml édes pezsgő
  • 80-100 g cukor (+- ízlés szerint)
  • 45 g keményítő
  • 275 ml habtejszín
  • vanília
  • fahéj
  1. Feltesszük a pezsgőt forrni.
  2. A keményítőhöz hozzákeverünk pár evőkanállal a pezsgőből és jól elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük a kikevert keményítőt a pezsgőhöz és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Kihűtjük.
  5. A tejszínt felverjük a cukorral, hozzáadunk egy kis vaníliát, fahéjat, majd belekeverjük a besűrített pezsgőt.

Összeállítás:

  • 6 ek nutella
  • 6 ek mogyoróvaj
  1. A torta alsó lapját megkenjük mogyivajjal, majd a krémmel.
  2. Rátesszük a következő lapot, majd azt is úgyanígy megcsináljuk.
  3. Rátesszük a 3-ik lapot, megkenjük nutellaval és egy kis krémmel.
  4. Jöhet rá az utols ó lap, amit szintén nutellával majd a krémmel kenünk meg.

Díszítés:

  • Fondant vagy csokoládé évszámok
  • 200 g fehércsoki
  • 1 ek kókuszolaj
  • ételfestékek
  1. A csokit a kókuszolajjal összeolvasztjuk.
  2. 3 részre osztjuk és beszínezzük.
  3. A torta külsejére csorgatjuk, mint ahogy a videóban látszik, majd a számokkal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.