Ez a pite egy 29 cm-es Gyümölcstorta sütőformában készült, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
- 50 dkg liszt (én ebből 12 dkg-t félfogós lisztből szoktam, azzal a legfinomabb)
- 8-12 ek hideg víz
(Fontos, hogy hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)
- A Lisztet a vajjal robotgéppel dara szerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
- Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk.
- Belenyomkodjuk a tésztát a formánkba. (Én nem szoktam kivajazni a formát. Sosem ragad bele, mert van elég vaj a tésztában. 🙂 Csak akkor vajazzuk ki, ha régi a sütőformánk. )
- Hűtőben pihentetjük, amég elkészítjük a tölteléket.
- 400 ml habtejszín
- 200 g fehércsoki
- 3 tojás sárgája
- 3 csapott ek keményítő
- A tejszínt el kezdjük melegíteni és elolvasztjuk benne a csokit.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat. (Fontos, hogy a tejszínt csak melegítsük, ne forraljuk! Különben a tojásokat berántjuk és darabos lesz a krémünk.)
- A masszából pár ek kiveszünk egy külön tálba és elkeverük a keményítővel csomómentesen.
- A keményítős masszát vissza öntjük és kicsit bsűrtjük a tölteléket.
- Ráöntjük a vajas tésztánkra és mehet a sütőbe és 180C-on 25 perc alatt készre sütjük.
- 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
- ízls szerint cukor
- 1 cs agartine
- A gyümölcsöket a cukorral elkezdjük főzni.
- Nagyjából 15-20 perc után, átszűrhetjük vagy leturmikolhatjuk.
- Vissza tesszük forrni és az agartine-nel besűrítjük vagy csak szimplán tovább főzzük és természetes módon besűrítjük.
- Ráöntjük a piténkre.
- A hűtőben hagyjuk hűlni egész éjszakán át (de min 5-6 óra).
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://youtu.be/mLCqE7HFOXM