Ez a torta egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Vajas tészta alap:
- 200 g félfogós liszt
- 100 g hideg apróra kockázott vaj
- 3-5 ek cukor
- 1 cs só
- kb 50 ml hideg víz
- 250 g málna + 80 g cukor
- A lisztet a vajjal daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a sót, majd a vízet és gombócot gyúrunk belőle.
- A tortaformánkba simítjuk a tésztát.
- A málnát becukrozzuk és a tésztánkra fektetjük. (Ha fagyasztott málnát használunk, természetesen leöntjük a levét.)
- 180C-on 10-15 perc alatt elősütjük.
Sajttorta:
- 500 g mascarpone
- 120 g cukor
- 2 tojás
- 4 ek keményítő
- 1 kis citrom leve
- 1 kk fahéj
- 3 ml eszpresszó
- 100 g tejcsokoládé
- A mascarponét elkeverjük a cukorral.
- Hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, az eszpresszót és teljesen elkeverjük.
- Belekeverjük a mascarponeba a keményítőt is.
- A tojásokat egyesével belekeverjük.
- Beleforgatjuk a csokoládé darabkáinkat is.
- Az elősütött málnás alapra öntjük a masszánkat.
- A tortánkat lefedjük alufóliával.
- 500 ml vizet felforralunk és egy hőálló lábasba öntjük és a sütőnk aljába tesszük.
- A tortaformánkat, ilyen vízgőzős módszerrel 170C-on kb 1 órán át sütjük. Akkor van kész, ha a tortaformánkat megmozgatva már nem ‘lötyög’ a massza, hanem csak egy kicsit ‘mocorog’, de szinte teljesen szilárd.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.instagram.com/p/B9l6rWjBlS_/