Szilvás pite recept

Szilvás pite recept

A szilvafánk durván roskadozik. Ééés hát nem semmi, milyen finom szilvás pite készül a frissen leszedett szilvából. 🥰

szilva

Vajas tészta hozzávalók: 

  • 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
  • 50 dkg liszt
  • kb 1,5 dl hideg víz
  •  pici só

(Fontos, hogy minden hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A lisztet és a sót, a vajjal robotgép segítségével dara szerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
  4. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
  5. A tészta 3/4 -t kör alakura nyújtjuk és a formánkba fektetjük. Így berakjuk a hűtőbe, amíg előkészíjük a szilvákat.

szilvás pite

További hozzávaló:

  • kb. 75 dkg szilva
  • 6-8 nagy ek barnacukor
  • 1 tk fahéj

elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk és kimagozzuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és elkeverjük.
  3. A tészta közepébe fektetjük a szílváinkat.
  4. A maradék tásztával tetszés szerint díszíthetjük a pite tetejét.
  5. 175 °C-on kb 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

szilvafa

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet