A szilvafánk durván roskadozik. Ééés hát nem semmi, milyen finom szilvás pite készül a frissen leszedett szilvából. 🥰
Vajas tészta hozzávalók:
- 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
- 50 dkg liszt
- kb 1,5 dl hideg víz
- pici só
(Fontos, hogy minden hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A lisztet és a sót, a vajjal robotgép segítségével dara szerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
- Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
- 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
- A tészta 3/4 -t kör alakura nyújtjuk és a formánkba fektetjük. Így berakjuk a hűtőbe, amíg előkészíjük a szilvákat.
További hozzávaló:
- kb. 75 dkg szilva
- 6-8 nagy ek barnacukor
- 1 tk fahéj
elkészítés
- A szilvákat megmossuk és kimagozzuk.
- Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és elkeverjük.
- A tészta közepébe fektetjük a szílváinkat.
- A maradék tásztával tetszés szerint díszíthetjük a pite tetejét.
- 175 °C-on kb 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.