Szilvás pite recept

A szilvafánk durván roskadozik. Ééés hát nem semmi, milyen finom szilvás pite készül a frissen leszedett szilvából. ?

szilva

Vajas tészta hozzávalók: 

  • 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
  • 50 dkg liszt
  • kb 1,5 dl hideg víz
  •  pici só

(Fontos, hogy minden hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A lisztet és a sót, a vajjal robotgép segítségével dara szerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
  4. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
  5. A tészta 3/4 -t kör alakura nyújtjuk és a formánkba fektetjük. Így berakjuk a hűtőbe, amíg előkészíjük a szilvákat.

szilvás pite

További hozzávaló:

  • kb. 75 dkg szilva
  • 6-8 nagy ek barnacukor
  • 1 tk fahéj

elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk és kimagozzuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és elkeverjük.
  3. A tészta közepébe fektetjük a szílváinkat.
  4. A maradék tásztával tetszés szerint díszíthetjük a pite tetejét.
  5. 175 °C-on kb 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

szilvafa

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük