Túrógolyó recept

Gyorsan és szuper egyszerűen elkészíthető túrógyolyók.

Kifejezetten kellemes édesség a nagy hőségben.

túrógolyó 

Hozzávalók 40-50 db Túrógyolyóhoz:

  • 400 g túró
  • 4 ek darált keksz
  • 120-140 g porcukor
  • ½ citrom leve
  • késhegynyi fahéj
  • 1 mk vanília paszta

Hozzávalók a Tetejére

  • 70 g étcsokoládé csepp (80%-os, magas minőségű csokicseppek)
  • 1 kk vaj

túrógyolyó recept

elkészítés

  1. A túrót egy nagy tálba öntjük és villával összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a citromlét, a fahéjat, a vanília pasztát és a daráltkekszet, és teljesen elkeverjük.
  3. A masszát fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A csoki, hogy nagyon szép legyen a tetején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokit. Ehhez a csoki 2/3-át és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
  5. A túrós masszánkból golyókat gyúrunk. Nyugodtan akkora nagyságút, amekkora nekünk szimpatikus.
  6. A golyóinkat egy szilikonos sütőpapírral bélelt tálcára vagy dobozba rakosgatjuk őket, majd a csokoládét egy kiskanál segítségével a tetejére csorgatjuk.
  7. Fogyasztás előtt még a hűtőben teljesen kihűtjük a túrógolyóinkat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük