Túrógolyó recept

Túrógolyó recept

Túrógolyó recept: Gyorsan és szuper egyszerűen elkészíthető túrógyolyók.

Kifejezetten kellemes édesség a nagy hőségben.

túrógolyó 

Hozzávalók 40-50 db Túrógyolyóhoz:

  • 400 g túró
  • 4 ek darált keksz
  • 120-140 g porcukor
  • ½ citrom leve
  • késhegynyi fahéj
  • 1 mk vanília paszta

Hozzávalók a Tetejére

  • 70 g étcsokoládé csepp (80%-os, magas minőségű csokicseppek)
  • 1 kk kókuszolaj

túrógyolyó recept

elkészítés

  1. A túrót egy nagy tálba öntjük és villával összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a citromlét, a fahéjat, a vanília pasztát és a daráltkekszet, és teljesen elkeverjük.
  3. A masszát fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A csoki, hogy nagyon szép legyen a tetején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokit. Ehhez a csoki 2/3-át és a kókuszolajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
  5. A túrós masszánkból golyókat gyúrunk. Nyugodtan akkora nagyságút, amekkora nekünk szimpatikus.
  6. A golyóinkat egy szilikonos sütőpapírral bélelt tálcára vagy dobozba rakosgatjuk őket, majd a csokoládét egy kiskanál segítségével a tetejére csorgatjuk.
  7. Fogyasztás előtt még a hűtőben teljesen kihűtjük a túrógolyóinkat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet