Túrógolyó recept: Gyorsan és szuper egyszerűen elkészíthető túrógyolyók.
Kifejezetten kellemes édesség a nagy hőségben.
Hozzávalók 40-50 db Túrógyolyóhoz:
- 400 g túró
- 4 ek darált keksz
- 120-140 g porcukor
- ½ citrom leve
- késhegynyi fahéj
- 1 mk vanília paszta
Hozzávalók a Tetejére
- 70 g étcsokoládé csepp (80%-os, magas minőségű csokicseppek)
- 1 kk kókuszolaj
elkészítés
- A túrót egy nagy tálba öntjük és villával összetörjük.
- Hozzáadjuk a porcukrot, a citromlét, a fahéjat, a vanília pasztát és a daráltkekszet, és teljesen elkeverjük.
- A masszát fél órára a hűtőbe tesszük.
- A csoki, hogy nagyon szép legyen a tetején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokit. Ehhez a csoki 2/3-át és a kókuszolajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
- A túrós masszánkból golyókat gyúrunk. Nyugodtan akkora nagyságút, amekkora nekünk szimpatikus.
- A golyóinkat egy szilikonos sütőpapírral bélelt tálcára vagy dobozba rakosgatjuk őket, majd a csokoládét egy kiskanál segítségével a tetejére csorgatjuk.
- Fogyasztás előtt még a hűtőben teljesen kihűtjük a túrógolyóinkat.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.