Igazán mutatós pucér Vörösbársony-torta a.k.a. Red Velvet Cake az ünnepi asztalra.
Kellemesen lágy mascarponés krém, gyönyörű puha vörösbársony piskótán, ami tökéletesen megkoronázza az ünnepi menüt.
Elkészítés Videó:
Hozzávalók a 18cm-es Red Velvet Piskótához:
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 300 g liszt (BL55)
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- 120 g puha szobahőmérsékletű vaj
- 20-25 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 250 ml kaukázusi kefir
- 2 db 30ml-es cseppfolyós, málnapiros ételfesték
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 5 g almaborecet (szükség esetén helyettesíthetjük 10%-os ételecettel)
elkészítés:
- A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
- A vajat, a csipet sóval és a porcukorral habosra keverjük.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és teljesen habosra keverjük.
- A masszához hozzákeverjük a száraz hozzávalók 1/3-át.
- Majd beleöntjük a kefir felét és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalók következő 1/3-át. Majd a kefir másik felét, az almaborecetet, az ételfestékeket és elkeverjük.
- Legvégén a száraz hozzávalók utolsó 1/3-ot is hozzáadjuk és csomómentesen elkeverjük.
- A masszát 3 db formaleválasztó spray-vel befújt 18cm-es tortaformába öntjük és 180C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Ha nem vagy még nagyon gyakorlott sütés terén, akkor nyugodtan mérleg segítségével oszd el a masszát, hogy egyenlőek legyenek.)
- Pár óra alatt kihűtjük a vörös bársony piskótákat.
- A kihűlt piskótákat előkészítjük az összeállításhoz. (Leskalpoljuk, ha szükséges. Viszont mivel pucér tortát készítünk ezért az oldalát nem farigcsáljuk.)
Hozzávalók a Mascarponés Krém:
- 500 g mascarpone
- 180 g cukor
- 500 ml cukrozott növényihabtejszín
- 1 mk vanília paszta
- kis fahéj
- ½ citrom leve
elkészítés:
- A mascarponét, a cukorral és a habtejszínnel együtt kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a citromlét, a vanília pasztát, a fahéjat és jól elkeverjük.
- A krémünket habzsákba töltjük.
A Red Velvet Torta Összeállítása:
- A legalsó lapot a kiválasztott tortatartónkra helyezzük és szép egyenletesen, szorosan egymás mellé ’habcsókokat’ nyomunk rá a krémből.
- Ráfektetjük a következő lapot, amire szintén ’habcsókokat’ nyomunk rá a krémből és így tovább és tovább.
- A kis leskalpolt piskóta részekből red velvet morzsákat morzsolunk a torta tetejére. A tortát további finomságokkal (pl. habkarikával) tetszés szerint díszíthetjük.
- A kész tortánkat pár órán át a hűtőben pihentetjük.
Kellemes Ünnepeket és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.