Mama Zserbója

Mama Zserbója

*laktózmentesen is elkészíthető

Zserbót mindig karácsonykor készít a dédmamám receptje alapján nagymamám. Megkértem, hogy mutassa meg nekünk a híresen finom receptjét! Nagyon finom, az egész család imádja! 🙂

Ebből a sütiből 1 nagy tepsi 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Töltelék:

  • 45 dkg dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt hélya
  1. A hozzávalókat jól összekeverjük.


Tészta 

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 g élesztő
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  1.  
  2. Langyos tejbe egy csipet cukrot teszünk és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleghelyre tesszük és kb 1/2 óra alatt felfutatjuk.
  3. A lisztbe elkeverjük a sütőport és belemorzsoljuk a vajat, majd ezt daraszerűre elkeverjük.
  4. Belekeverjük a két tojást és a cukrot, majd a felfuttatott élesztőt is.
  5. Egy nagy gombócot gyúrunk belőle. (itt nem kell keleszteni) Majd 3 kis gombócra osztjuk (lemérjük, hogy nagyjából egyenlőek legyenek, amelyik a legnagyobb az lesz az alja.
  6. Kinyújtjuk a gombócokat, a tepsi aljára tesszük a legnagyobbat.
  7. Ezt megkenjük egy fél üveg házi kajszi lekvárral és rászórjuk a dió felét, egyenlően elsimítjuk.
  8. Rátesszük a következő réteg tésztát, azt megkenjük a maradék lekvárral és rá egyengetjük a diót.
  9. Erre rátesszük a harmadik  tészta réteget.
  10. kb 45 percet kelesztjük, majd előmelegített sütőben kb 160-175 °C-on 35-40 perc alatt készre sütjük.


Kakaós máz:

  • 6 ek cukor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 ek víz
  • 1 tk olaj
  1. A hozzávalókat jól elkeverjük, majd a tűzhelyen besűrítjük.
  2. A teljesen kihűlt zserbónkra öntjük.


Kellemes Karácsonyi készülődést, és jó étvágyat hozzá!

Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet