Ez a torta egy 18cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Piskóta:
- 4 tojás
- 4ek cukor
- 5ek liszt
- ½ cs sütőpor
- A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük.
- Majd 2 részletben belekeverjük a lisztet és a sütőport.
- 2db 18cm-es sütőformába öntjük és 180°C-on tűpróbáig sütjük.
- A piskótákat kihűtjük, majd mindkettő piskótát ketté vágjuk.
Krém:
- 250g ricotta
- 250ml habtejszín
- cukor és vaníliás cukor ízlés szerint (a karamell elég édes, ha popcornnal díszítjük az viszont sós… szóval ki kell kísérletezni, hogy ízlik)
- 3 ml kávé
- ½ citrom leve
- A ricottát elkeverjük a cukorral, a kávéval és a citromlével, majd a habtejszínnel.
- Habzsákba töltjük.
Egyéb HV-k: karamellszósz és ½ cs popcorn
A tortát a videómban látható módon összeállítjuk.
- Az alsó piskótát megkenjük a krémmel, majd egy réteg karamellszószt is öntünk rá.
- Ráhelyezzük a következő piskótát és ugyanígy rétegezük a piskótalapokat krémmel és karamellel.
- A torta tetejét és oldalát is befedjük a krémmel.
- Tetszés szerint díszítjük a karamellel és popcornnal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂