Csak egy jobb dolog van a mazsolás kuglófnál, ez a Mangós-Mazsolás Kuglóf csokimázzal. ?
Bizony! Te is tudod, hogy igazam van. ?
#gyorskuglófreceptazaznemélesztőskugló
Hozzávalók a Mangós-Mazsolás Kuglófhoz:
- 200 g puha, szobahőmérsékletű vaj
- 150 g cukor
- 3 tojás (M-es)
- 200 g liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs sütőpor
- vanília paszta
- 80 g Mangó-Lótuszvirág Ági szörp
- 100 g mazsola
elkészítés
- A puha vajat, a cukorral együtt robotgéppel felhabosítjuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük.
- Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd csomómentesen elkeverjük.
- Belekeverjük a Mangó-Lótuszvirág ízű Ági szörpöt és a mazsolát.
- A kuglóf formánkat formaleválasztó spray-vel biztosítjuk, majd a masszánkat beleöntjük a formánkba és lefedjük alufóliával.
- Légkeveréses sütőben 165°C-on 45 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát a formáról további 20 percet 140°C-on. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, de még nem vesszük ki a kuglófot. További 30 percig a sütőben hagyjuk kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt a kuglófunk kiborítjuk a formából.
Csokimáz hozzávalói:
- 50g étcsoki
- 2 tk vaj
- Az étcsokit a vajjal együtt megolvasztjuk, majd a kuglófunk tetejére öntjük és már készen is vagyunk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Kattints ide a receptben használta Mangó-Lótuszvirág Ági szörpért.
Mangó-Lótuszvirág Ági:
Trópusi frissesség egy kis csavarral. Mangórajongóknak kötelező!
- Tartósítószer és édesítőszer nélkül
- Hozzáadott C-vitamint tartalmaz
- Hazai termék
- Kiszerelés: 0,7 liter