Mangós-Mazsolás Kuglóf

Csak egy jobb dolog van a mazsolás kuglófnál, ez a Mangós-Mazsolás Kuglóf csokimázzal. 🤤

Bizony! Te is tudod, hogy igazam van. 😉

#gyorskuglófreceptazaznemélesztőskugló

Hozzávalók a Mangós-Mazsolás Kuglófhoz:

  • 200 g puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g cukor
  • 3 tojás (M-es)
  • 200 g liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • vanília paszta
  • 80 g Mangó-Lótuszvirág Ági szörp
  • 100 g mazsola

Kuglóf recept

elkészítés

  1. A puha vajat, a cukorral együtt robotgéppel felhabosítjuk.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd csomómentesen elkeverjük.
  4. Belekeverjük a Mangó-Lótuszvirág ízű Ági szörpöt és a mazsolát.
  5. A kuglóf formánkat formaleválasztó spray-vel biztosítjuk, majd a masszánkat beleöntjük a formánkba és lefedjük alufóliával.
  6. Légkeveréses sütőben 165°C-on 45 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát a formáról további 20 percet 140°C-on. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, de még nem vesszük ki a kuglófot. További 30 percig a sütőben hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt a kuglófunk kiborítjuk a formából.

Csokimáz hozzávalói:

  • 50g étcsoki
  • 2 tk vaj
  1. Az étcsokit a vajjal együtt megolvasztjuk, majd a kuglófunk tetejére öntjük és már készen is vagyunk.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Mangós-mazsolás

Kattints ide a receptben használta Mangó-Lótuszvirág Ági szörpért.

Mangó-Lótuszvirág Ági:

Trópusi frissesség egy kis csavarral. Mangórajongóknak kötelező!

  • Tartósítószer és édesítőszer nélkül
  • Hozzáadott C-vitamint tartalmaz
  • Hazai termék
  • Kiszerelés: 0,7 liter

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük