Mogyoróvajas Brownie recept: Nagyon finom pihe-puha, szaftos brownie recept egy kis mogyoróvajjal felturbózva. Igazán gyors és nagyon egyszerű recept!
Mogyoróvajas Brownie recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 4 ek kakaópor
- 2 tojás
- 1 dl natúr joghurt
- vanília
- pár csepp rum
- 20 dkg vaj
- 25-30 dkg cukor (Ízlés szerint, de számítsuk bele, hogy a mogyoróvaj sós 🙂 )
- 2 dl víz
Tetejére
- 3-5 ek mogyoróvaj (olvasztva)
- mandula (tetszés szerint pirítva)
Elkészítés:
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A vízben felforraljuk a vajat, majd hozzáadjuk a kakaóport, és kihűtjük.
- A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, majd elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
- A lisztes keverékhez hozzáadjuk a kakaós masszát és joghurtot.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a rumot, a vaniliát, és teljesen elkeverjük.
- A kész masszát szilikonos sütőpapírral bélet formába öntjük és 180°C-on pontosan 20 perc alatt készre sütjük a brownie -t. (A tűpróba ennél a brownienál is alkalmatlan, úgyhogy nyugodtan hanyagoljuk. 🙂 Akkor jó a brownie ha kívül szilárd, de belül még nagyon krémes.)
- A brownie tetejét még melegen megkenjük az olvasztott mogyoróvajjal, majd megszórjuk mandulával.
- A mogyoróvajas browniet nagyjából 1 órát, de minimum 45 percet szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk mielőtt megvágjuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.