Brownie, krémes sajttorta réteggel töltve

Mai csokicsoda: extrán csokis Brownie, egy kis krémes sajttorta réteggel töltve.

A lágy sajttorta réteg hihetetlenül jól kiemeli a brownie extra finom csokisságát. Az egész süti szuper krémes, lágy és persze imádnivalóan csokis. Ha valami szuper finom és egyszerű csokis dolgot készítenél, akkor ez az isteni recept pont neked való!

Sajttorta Brownie recept

Hozzávalók a Brownie alapjához:

Ez a sajttortás brownie egy 24 cm-es süti, nagyjából 12 szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 200 g vaj
  • 150 g cukor
  • 4 tojás
  • 180 g étcsoki (85%-os)
  • 150 g liszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk sütőpor
  • csipet só
  • 1 kk vanília paszta

Hozzávalók a Sajttortás réteghez alapjához

  • 250 g mascarpone
  • 2 db tojás
  • 115 g cukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 kk vanília paszta

Sajttorta Brownie recept

elkészítés

  1. A sajttortás réteghez a 2 db tojás kivételével a hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel csomómentesre elkeverjük.
  2. Ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk egyesével a tojásokat és jól elkeverjük. A sajttorta réteget félretesszük kicsit.
  3. A browniehoz a vajat és a csokit összeolvasztjuk, ha teljesen elolvadt a csoki a vajban, belekeverjük a cukrot.
  4. A csokis keveréket egy nagy tálba öntjük és belekeverjük a tojásokat. (Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a csoki, nehogy a tojások darabossá váljanak tőle.)
  5. Hozzáadjuk a vanília pasztát és a száraz hozzávalókat, és csomómentesre keverjük.
  6. A kész brownie masszát elfelezzük.
  7. Az egyik felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk.
  8. Rákanalazzuk a sajttorta réteget is és ezt is egyenletesen eloszlatjuk.
  9. A másik feléhez pedig 2-3 ek mandulatejet keverünk, majd rákanalazzuk a sajttorta réteg tetejére. Ha szeretnénk finom mozdulatokkal kicsit összekeverhetjük a felső két réteget, majd mehet is a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen kb 30 percre. Semmi képen ne süssük túl, akkor jó ha minden réteg lágy és puha, a tűpróbát ennél a sütinél is minta az összes többi brownienál felejtsük el. 🙂

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Sajttorta Brownie recept

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük