Epres-fehércsokis CupCake recept, karácsonyi fehércsokis díszítéssel. Szuper egyszerű és nagyon finom recept! 🙂
Hozzávalók az Epres-fehércsokis CupCake recept alapjához:
- 25 dkg liszt (BL55)
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg cukor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 100 g szőke csoki
- 2 dl tej
- 1 kk vanília paszta
- 2 db tojás (M-es)
További Hozzávalók:
- 150 g fehér csoki
- 250 g cukrozott, növényi habtejszín
- eper jam
Az Epres-fehércsokis CupCake recept elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A szőke csokit és a vajat kicsit megolvasztjuk.
- A lisztet egy nagyobb tálban elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
- A lisztes keverékhez hozzáöntjük a csokidarabos masszát és a vaníliát, majd egy habverővel kicsit átforgatjuk.
- Végül egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd jól elkeverjük.
- A masszát muffin formákba öntjük, és 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk kihülni.
- A fehér csokit és a habtejszínt egybe megolvasztjuk, majd teljesen kihűtjük. Ha már hűtő hideg, akkor elektromos habverővel kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük.
- A cupcaket teszés szerint díszítjük. 🙂
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu