? Francia drazsés keksz recept ?
Hiper-szuper vendégváró, imádnivaló és abbahagyhatatlan expressz vajas keksz.? Kívül ropogós, belül pihe-puha és tele van francia drazséval!
Hozzávalók a francia drazsés keksz alapjához:
Ebből a francia drazsés keksz receptből kb 20 db lesz, nagyjából 2 nagy tepsi.
- 225 g puha, sótlan szobahőmérsékletű vaj
- 140 g barnacukor
- 2 db tojás (M)
- 220 g liszt
- pici só
- 1 mk sütőpor
- pár csepp vanília paszta
- 140 g francia drazsé
- 60 g mazsola
elkészítés
- A vajat, a cukrokkal és a vaníliával robotgép segítségével felhabosítjuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót.
- Beleforgatjuk a francia drazsékat és a mazsolát.
- A kész masszát folpackra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. Majd a mélyhűtőben pihentetjük.
- ½ óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a keksz szeleteket, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk.
- 180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Picit kihűtjük és már fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.