Almás-fahéjas kuglóf recept

Almás-fahéjas kuglóf recept

Almás-fahéjas kuglóf, citromos cukormázzal és pirított kakaóbabbal a tetején. 🤤 Szuper gyors, nagyon egyszerű és naaagyon finom almás-fahéjas kuglóf recept. A tésztájában rengeteg alma van, ami miatt napokig puha marad a kuglófunk.🤩 Persze általában egy nap alatt elfogy…🤷🏼😁⁠

Almás-fahéjas kuglóf recept

Hozzávalók az Almás-fahéjas kuglóf alapjához:

Ez a kuglóf egy 28 cm-es torta, nagyjából 22 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb kuglófot szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 500 g reszelt alma
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 2 db tojás (L-es)
  • 45 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk vanília paszta
  •  50 ml tej

elkészítés

  1. A reszelt almához hozzákeverjük a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet, a fahéjat és a cukrot.
  2. A száraz hozzávalókat összeszitájuk, majd az almás masszához adjuk és csomó mentesen elkeverjük.
  3. A kész tésztánkat a formaleválasztó sprayvel biztosított formánkba öntjük, majd így 180°C-on alul-felül sütésen kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A kuglófót hagyjuk picit kihűlni a kuglóf formában. Ha már szobahőmérsékletű, akkor kifordítjuk a formából.

Almás-fahéjas kuglóf recept

MÁZ HOZZÁVALÓI:

  • 130 g porcukor
  • 23 g friss citromlé
  • 1 kk vanília paszta

citromos cukormáz recept

ELKÉSZÍTÉS

  1. A cukrot és a citromlét elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliát és teljesen csomómentesre keverjük.
  3. A mázat egyből rákanalazzuk az almás-fahéjas kuglóf tetejére, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  4. Díszítésnek még pirított kakaóbabot szórunk a máz tetejére.
  5. Pár percet hagyjuk megszilárdulni a mázat és készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Almás-fahéjas kuglóf recept citromos cukormázzal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet