Almás-fahéjas kuglóf, citromos cukormázzal és pirított kakaóbabbal a tetején. ? Szuper gyors, nagyon egyszerű és naaagyon finom almás-fahéjas kuglóf recept. A tésztájában rengeteg alma van, ami miatt napokig puha marad a kuglófunk.? Persze általában egy nap alatt elfogy…???
Hozzávalók az Almás-fahéjas kuglóf alapjához:
Ez a kuglóf egy 28 cm-es torta, nagyjából 22 normál szeletre vágható.
Ha kisebb vagy nagyobb kuglófot szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 500 g reszelt alma
- 15 dkg olvasztott vaj
- 2 db tojás (L-es)
- 45 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 késhegynyi fahéj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 mk vanília paszta
- 50 ml tej
elkészítés
- A reszelt almához hozzákeverjük a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet, a fahéjat és a cukrot.
- A száraz hozzávalókat összeszitájuk, majd az almás masszához adjuk és csomó mentesen elkeverjük.
- A kész tésztánkat a formaleválasztó sprayvel biztosított formánkba öntjük, majd így 180°C-on alul-felül sütésen kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- A kuglófót hagyjuk picit kihűlni a kuglóf formában. Ha már szobahőmérsékletű, akkor kifordítjuk a formából.
MÁZ HOZZÁVALÓI:
- 130 g porcukor
- 23 g friss citromlé
- 1 kk vanília paszta
ELKÉSZÍTÉS
- A cukrot és a citromlét elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vaníliát és teljesen csomómentesre keverjük.
- A mázat egyből rákanalazzuk az almás-fahéjas kuglóf tetejére, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- Díszítésnek még pirított kakaóbabot szórunk a máz tetejére.
- Pár percet hagyjuk megszilárdulni a mázat és készen is vagyunk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.