Ebből a sütiből 16 db lesz 🙂
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért.
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 ek kakópor
- 1kk szódabikarbóna
- 1 ek olaj
- 1 ek víz
- A tojásokat (fehérjét+ sárgáját egybe) a cukorral együtt robotgéppel fehéredésig verjük.
- Ha már fehér hab, hozzáadjuk az olajat és a vizet.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd kis részletekben hozzáadjuk a masszánkhoz és elkeverjük. (Ne keverjük túl a piskótát, nehogy túl folyós legyen. Csak pár határozott mozdulattal nagyjából elkeverjük.)
- Kivajazott, kilisztezett muffin formába öntjük a masszánkat és 180C-on kb 20 perc alatt készre sütjük.
Krém:
- 3 dl tej
- 4 ek keményítő
- 4 ek cukor
- vanília, fahéj
- 250 g puha vaj
- A tejet feltesszük forrni, majd mintha pudingot főznénk besűrítjük a keményítő +cukor kombinációval. (A pudingnál sűrűbb, keményebb állagúnak kell lennie.)
- Pár óra alatt teljesen kihűtjük.
- A puha vajat habosra kikeverjük és a kihűlt krémet kanalanként hozzáadjuk.
- Hűtőben teljesen kihűtjük a krémet.
Összeállítás:
- Kókuszreszelék
Csokimáz a tetejére:
- 4 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 5 ek víz
- 1 ek vaj
- A csokimáz hozzávalóit összefőzzük és még melegen a süti tetejére kanalazzuk.
- A piskótáinkat félbe vágjuk, ha esetleg túl csúcsosak lettek le is skalpoljuk őket.
- Megtöltjük a közepüket krémmel, majd az oldalukat is befedjük. (Ne spóróljuk a krémmel, kenjük jó vastagon. Ha elég keményre főztük megáll rajtuk.)
- Kókuszreszelékbe forgatjuk az oldalukat, a tetejüket pedig csokival borítjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.instagram.com/p/B596uY4hLYc/