Szőke csokis – Amarettis Sajttorta recept

Egyszerű sajttorta recept: Szőke csokis – Amarettis Sajttorta csak 5 hozzávalóból, szuper egyszerű és igazán nagyszerű recept.

Egyszerű sajttorta recept

SÜTÉSI MÓD: A sajttortánkat vízgőzös sütőben sütjük. Így mielőtt bárminek nekiállunk előkészítjük a sütőnket.

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, alul-felül sütésen.
  2. Egy hőálló edénybe kb 1 liter vizet öntünk és ezt a sütőnk aljába tesszük.

Hozzávalók a Szőke csokis – Amarettis Sajttorta alapjához:

Ez a sajttorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 120 g Amaretti keksz
  • 70 g olvasztott vaj

elkészítés

  1. Az Amaretti kekszeket ledaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk.
  2. A 18 cm-es tortaformánk aljába nyomkodjuk és 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.

Szőke csokis - Amarettis Sajttorta recept

Szőke csokis Sajttorta Hozzávalók:

+200 ml habtejszín

*Ha magad szeretnéd elkészíteni a szőke csokit, a receptet hozzá itt megtalálod.

Szőke csokis Sajttorta recept

elkészítés

  1. Az Amaretti kekszeket ledaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk.
  2. A 18 cm-es tortaformánk aljába nyomkodjuk és 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.
  3. Egy nagy tálban a ricottát kézi habverővel kikeverjük. (Végig csak kézi habverővel dolgozunk, mert ha robotgébbel dolgoznánk túl sok levegőt vernénk bele és nagyon buborékos lenne a sajttortánk.)
  4. A szőke csokit mikróban, vagy vízgőz fölött teljesen megolvasztjuk.
  5. Hozzáadjuk az olvasztott csokit a ricottához és teljesen elkeverjük.
  6. Az egész tojást is hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal csomómentesen elkeverjük.
  7. A masszát az elősütött formánkba öntjük és a 180°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen 30 percig sütjük.
  8. A sajttortát szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
  9. Másnap kivesszük a formából, ha szeretnénk tetszés szerint habtejszínnel tálalhatjuk a sajttortánkat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]