Ez a torta egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
https://www.instagram.com/p/B_KcLZMBaqT/
Piskóta:
- 250 g liszt
- 250 g házi vaníliás cukor (lehet több is 🙂
- 100g olaj
- 100g olvasztott vaj
- 100g tej
- 3 ek kakaópor
- 1 cs só
- 2 tk szódabikarbóna
- 2 tojás
- A száraz hv-kat a szódabikarbóna kivételével összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat, az olajat, a tejet és jól elkeverjük.
- Belekeverjük a tojásokat, majd a szódabikarbónát.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a masszát és 180C-on kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- Kihűtjük. (Fontos, hogy telesen hideg legyen, mikor a túrókrémet rákenjük, különben a krémünk összeeshet.)
Túrókrém:
- 250 g túró
- 200 ml cukrozott növényi habtejszín
- 1 mk fahéj
- ½ pici narancs leve
- ½ citrom leve
- 100 g házi vaníliás cukor
- A túrót a cukorral és a tejszínnel kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a fahéjat és a citromlét.
- A krémet a kihűlt piskótánkra kanalazzuk és egy éjszakán át, de min 4órát a hűtőben pihentetjük.
Meggyes réteg:
- 450g magozott meggy
- 150g cukor (lehet több is, ízlés szerint)
- 1 mk fahéj
- 3 ek keményítő
- A meggyet a cukorral összefőzzük.
- Hozzáadjuk a fahéjat.
- Belekeverjük a keményítőt és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
- Még melegen a tortánk tetejére öntjük és gyorsan visszatesszük a hűtőbe. (Gyorsan kell dolgoznunk! Mivel nincs a túrókrémünkben semmi zselésítő anyag, ezért ne kenegessük sokáig rajta a meggyréteget, nehogy megolvadjon és összeessen. Ezért is fontos, hogy teljesen hideg legyen mikor a meggy réteget ráöntjük.)
- Pár óra alatt teljesen kihűtjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon. 🙂
https://www.instagram.com/p/B-hHO2kBMuB/